Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ηλεία: Πέθανε στο ταξίδι που περίμενε μια ολόκληρη ζωή και πλήρωσε 50.000 ευρώ – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας!

Ηλεία: Πέθανε στο ταξίδι που περίμενε μια ολόκληρη ζωή και πλήρωσε 50.000 ευρώ – Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας!
Εικόνα από το εσωτερικό του πλοίου - ΦΩΤΟ από youtube

Συγκέντρωσε τα χρήματα και υλοποίησε το μεγάλο του όνειρο. Ο επίλογος της ζωής του, ήταν γραφτό να παιχτεί λίγο έξω από την Ηλεία…

Έχοντας γνωρίσει όλο τον κόσμο, “έφυγε” από τη ζωή ένας ηλικιωμένος Γερμανός τουρίστας στην Ηλεία. Επιβάτης του Costa Luminosa, του γνωστού υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου της Costa Crociere, ευτύχησε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, λίγο πριν πεθάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός τουρίστας εξέπνευσε μεσοπέλαγα, λίγο πριν το κρουαζιερόπλοιο φτάσει από το Ηράκλειο στο Κατάκολο και ενώ απέμεναν ακόμα τρεις ημέρες ταξιδιού για να επιστρέψει από το λιμάνι όπου ξεκίνησε, τη μαγευτική Βενετία στις 6 Ιανουαρίου. Ο ηλικιωμένος άντρας θέλησε να απολαύσει το διάρκειας 107 ημερών ταξίδι με κόστος κατά μέσο όρο άνω των 50.000 ευρώ κατ’ άτομο. Μια κρουαζιέρα τριών μηνών σε όλο τον κόσμο κυριολεκτικά.

Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, ο εκλιπών είχε την σπάνια για τους περισσότερους ευκαιρία να δει τον κόσμο… ακολουθώντας τον Ιούλιο Βερν που είχε γράψει το περίφημο βιβλίο “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”. Το ταξίδι του λοιπόν κράτησε 25 ημέρες παραπάνω αλλά ξεκίνησε με το κρουαζιερόπλοιο από τη Βενετία για να φτάσει στα πέρα της γης.

Έτσι κατάφερε να δει, το Μπάρι, τη Ρώμη, τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη, την Καζαμπλάνκα, την Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά, τις Αντίλλες με τα Μπαρμπάντος, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τη Γουατεμάλα, το Μεξικό, το Σαν Ντιέγκο, το Λος Άντζελες, το Σαν Φραντσίσκο, τη Χαβάη στις ΗΠΑ, τα νησιά Σαμόα και τα νησιά Φίτζι, το Σίδνευ, το Μπρισμπέιν, και το Κερνς της Αυστραλίας, τα νησιά Κομόντο, τη Τζακάρτα και Μπαλί της Ινδονησίας, τη Σινγκαπούρη, την Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία, το Πουκέτ, την Ινδία, το Ντουμπάι, το Ομάν, το Ηράκλειο και να πεθάνει στο Ιόνιο… τρεις ημέρες πριν αυτό το υπέροχο ταξίδι ολοκληρωθεί.

Πέθανε πριν καταφέρει να δει, τον ιερότερο τόπο του αρχαίου πολιτισμού μας, την Ολυμπία. Οι αρχές του πλοίου ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Κατακόλου, που με την σειρά του κάλεσε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τη σωρό του ηλικιωμένου Γερμανού.

Το κρουαζιερόπλοιο που γράφτηκε ο επίλογος της ζωής του

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις