Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ηλεία: Πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη ασθενοφόρου – Δάκρυα για τον θάνατο στη Λυνίσταινα!

Ηλεία: Πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη ασθενοφόρου – Δάκρυα για τον θάνατο στη Λυνίσταινα!

Αβοήθητος πέθανε χθες (22-01-2018) ένας ηλικιωμένος κάτοικος της Λυνίσταινας Ολυμπίας στην Ηλεία, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία αλλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο να μεταφερθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες…

ο ηλικιωμένος ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε να επέμβει ο εφημερεύον ιατρός του Κ.Υ Ανδρίτσαινας το οποίο βρίσκεται περίπου 10 λεπτά από τη Λυνίσταινα.

Όμως ο γιατρός, δεν μπορούσε να αφήσει το Κ.Υ καθώς ήταν ο μοναδικός που είχε βάρδια! Κλήθηκε το ΕΚΑΒ και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν πως το πλησιέστερο ασθενοφόρο βρίσκεται 100χλμ μακριά δηλαδή στην Αμαλιάδα.

Δυστυχώς ο ηλικιωμένος υπέκυψε πριν φθάσει το ασθενοφόρο, το οποίο άνηκε μέχρι πριν λίγους μήνες στο Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας και το Κ.Υ Ζαχάρως αλλά με απόφαση δήμου δόθηκε στο ΕΚΑΒ Πάτρας.

Ένα θλιβερό περιστατικό που έρχεται να επιβεβαιώσει την ερημοποίηση της Επαρχίας Ολυμπίας ενώ η ευθύνη βαρύνει τους αυτό-διοικητικούς παράγοντες και βουλευτές της Ηλείας για το γεγονός πως το Κ.Υ Ανδρίτσαινας είναι από τα λίγα στην Ελλάδα που δε διαθέτει ασθενοφόρο.

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις