Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ηλεία: Σε Λάλα και Χελιδόνι τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα – Ανησυχία για κατοίκους που αρνούνται να φύγουν

Ηλεία: Σε Λάλα και Χελιδόνι τα μεγαλύτερα πύρινα μέτωπα – Ανησυχία για κατοίκους που αρνούνται να φύγουν

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, το ένα στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα είναι «πολύ δύσκολη».

Δείτε εικόνες του PatrisNews:

«Και στα δύο μέτωπα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής», προσθέτοντας ότι «την στιγμή που δίνονταν μάχες με τις φλόγες στα προαναφερόμενα μέτωπα, εκδηλώθηκε μία ακόμη φωτιά στην περιοχή Λατζόι, του Πύργου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο».

Click4More: Εντόπισαν ύποπτο για εμπρησμό στην Ηλεία – «Σταματούσε με το μηχανάκι και μετά φούντωνε φωτιά»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «γίνεται μετ εμποδίων η προληπτική εκκένωση αρκετών κοινοτήτων, αφού δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν από την φωτιά».

Click4More: Στις φλόγες η Ηλεία: Νέα φωτιά στη Ζαχάρω – Εγκλωβισμένοι 150 άνθρωποι στο χωριό Κλαδέος

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, λόγω της φωτιάς, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Το μέγεθος της καταστροφής και των δραματικών στιγμών που ζουν (για ακόμα μία φορά) οι κάτοικοι της Ηλείας, φαίνεται στις εικόνες από ψηλά που δημοσιεύει το PatrisNews:

Και τραυματίες

Σύμφωνα με το tempo24 στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, μεταφέρθηκαν δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο ένας έχει ελαφρά εγκαύματα στην παλάμη του χεριού και στο πόδι, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν και δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

ΦΩΤΟ από το tempo24

Σημειώνεται ότι οι υγειονομικές δομές της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Νοσοκομείο Πύργου, Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κέντρο Υγείας Κρεστένων) και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Από χθες ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό των υγειονομικών μονάδων της περιοχής.  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις