Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ηλεία: Στον Άρειο Πάγο η παπαδιά που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του συζύγου της!

Ηλεία: Στον Άρειο Πάγο η παπαδιά που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του συζύγου της!

Το έγκλημα είχε συνταράξει ολόκληρη τη χώρα. Η παπαδιά και ο εραστής της, είχαν κριθεί ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ισόβια…

Συζητήθηκε το πρωί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που είχε πάρει το Εφετείο της Πάτρας για την παπαδιά που καταδικάστηκε σε ισόβια – μαζί με τον εραστή της – για τη δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η γυναίκα έπεισε τον εραστή της να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον σύζυγο της. Όπως εξήγησε o δικηγόρος της παπαδιάς, η αίτηση αναίρεσης έγινε γιατί από την πλευρά τους υπάρχουν ισχυρισμοί ότι μέσα από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε πώς η παπαδιά έπεισε τον εραστή της να σκοτώσει το σύζυγο της, ενώ υπάρχει και “ένσταση” για το γεγονός ότι δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Εάν η αίτηση δεν απορριφθεί η υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα θα γυρίσει ξανά στο Εφετείο και η παπαδιά θα καθίσει πάλι στο εδώλιο. Στο άκουσμα της απόφασης του Εφετείου η παπαδιά κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Η απολογία της παπαδιάς

Ανέφερε ότι πάντα βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της και ότι μόνοι αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες, χωρίς εκείνη να έχει κανένα πρόβλημα ή παράπονο από τον ιερέα. “Ακόμα και όταν πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας και να μετακομίσουμε στο χωριό το δέχτηκα” ανέφερε τονίζοντας ότι είχε ελευθερία και ότι μπορούσε να κάνει ότι επιθυμούσε.

“Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια ενώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους”.

Η απολογία του εραστή της παπαδιάς

“Το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο” ανέφερε κατά την απολογία του ο άντρας που με ένα όπλο σκότωσε τον ιερέα για χαρη της ερωμένης του.

Ομολόγησε ότι πάτησε τη σκανδάλη υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία έγινε βάση σχεδίου που είχε οργανωθεί από την παπαδιά. Όπως ανέφερε, αρχικά, όταν η ερωμένη του είπε ότι ο σύζυγος τη χτυπά εκείνος της πρότεινε να χωρίσει, ωστόσο εκείνη του απάντησε ότι δεν πρόκειται να το κάνει προκειμένου να μη χάσει την περιουσία της.

“Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν.”

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις