Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηλεία: Συγκίνηση για τα μαρτυρικά του γεράματα – Μόνος, αβοήθητος και ξεχασμένος!

Ηλεία: Συγκίνηση για τα μαρτυρικά του γεράματα – Μόνος, αβοήθητος και ξεχασμένος!

Μόνος, αβοήθητος, ξεχασμένος από όλους και από όλα, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας στην Ηλεία, τις τελευταίες ημέρες ένας 90χρονος και ήδη κινήθηκε η διαδικασία από την διοίκηση για να βρεθεί τρόπος να μεταφερθεί σε κάποιο ίδρυμα, προκειμένου να ζήσει με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της ζωής του…

Ο 90χρονος διαμένει μόνος, χωρίς να έχει κάποιον να τον φροντίσει, σε κατοικία λίγο πιο έξω από την Αμαλιάδα. Ο ίδιος δυσκολεύεται να συντηρηθεί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας γείτονας ήταν αυτός που είχε ευαισθητοποιηθεί και του πήγαινε ένα πιάτο φαγητό μέχρι πρόσφατα για να μην πεθάνει από την ασιτία, αφού δεν ενδιαφερόταν κανένας άλλος.

Την περασμένη Παρασκευή ο γείτονας ήταν αυτός που κινητοποιήθηκε για την μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκαν μπροστά σε μία δύσκολη κατάσταση, καθώς ήταν εμφανές ότι ο γέροντας δεν είχε δεχτεί καμία φροντίδα και ήταν καταβεβλημένος και ανήμπορος να συντηρήσει τον εαυτό του.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ο ηλικιωμένος δέχτηκε φροντίδα, μάλιστα γιατρός φρόντισε ακόμη και να τον κουρέψει, και εν συνεχεία υποβλήθηκε και σε ιατρικές εξετάσεις.

Προκειμένου να διαπιστωθεί πλήρως σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, ο ηλικιωμένος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο του Πύργου για περαιτέρω εξετάσεις και υποβλήθηκε και σε αξονική τομογραφία.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις