Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Ηλεία: «Τα λεφτά σου αλλιώς θα πεθάνεις» – Ληστεία με θύμα 80χρονο που υπέφερε τραυματισμένος

Ηλεία: «Τα λεφτά σου αλλιώς θα πεθάνεις» – Ληστεία με θύμα 80χρονο που υπέφερε τραυματισμένος

Νέα στοιχεία για τη ληστεία στην Ηλεία. Το θύμα υπέφερε στα χέρια του δράστη, που δεν σεβάστηκε ούτε την ηλικία, ούτε τα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ούτε το γεγονός πως δεν αντιστάθηκε…

Η ληστεία κρατά ανάστατη την περιοχή του Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία στην Ηλεία, με το θύμα να παραμένει από τις αρχές της εβδομάδας σε νοσοκομείο. Ο δράστης τον χτύπησε και έφυγε με τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι. Το μαρτύριο του 80χρονου κράτησε για ένα 24ωρο. Μέχρι να μπουν στο διαμέρισμα οι δικοί του άνθρωποι και να τον βρουν τραυματισμένο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με τους αστυνομικούς που έχουν ταυτοποιήσει τον ληστή, να προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Ανήμπορος να αντιδράσει, στο κρεβάτι του για 24 ώρες παρέμενε ο 80χρονος που έπεσε θύμα ληστείας με δράστη 44χρονο τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου, στο σπίτι του στο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία.

Γνωστός στις αρχές με σημαντικό παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο δράστης της ληστείας, φέρεται να είχε ξανά πάρει χρήματα από τον 80χρονο, πηγαίνοντας μέσα στο σπίτι του, όχι χτυπώντας τον αλλά με άλλους τρόπους.

Ο ηλικιωμένος άντρας που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα μετά από τροχαίο που είχε στο παρελθόν, κάθε φορά που χρειαζόταν να μεταβεί για να πάρει τη σύνταξή του, ζητούσε βοήθεια από συγχωριανούς του, για να φτάσει στην Αρχαία Ολυμπία.

Έτσι ο 44χρονος που κατηγορείται από τις Αρχές για τη ληστεία σε βάρος του 80χρονου, φέρεται τα ξημερώματα της Δευτέρας, να ανέβηκε από την πλαϊνή σκάλα του σπιτιού ώστε να μην γίνει αντιληπτός. Μπήκε στο σπίτι και φέρεται να είπε στον ηλικιωμένο «φέρε τα λεφτά σου, αλλιώς θα πεθάνεις».

Ο δράστης χτύπησε τον 80χρονο τραυματίζοντάς τον, έψαξε το σπίτι και πήρε τα χρήματα που βρήκε, εγκαταλείποντας πίσω το θύμα του. Ο ηλικιωμένος έμεινε στο κρεβάτι του, χτυπημένος, έως ότου την επόμενη ημέρα, το πρωί της Τρίτης, τον επισκέφθηκαν συγγενείς του.

Άμεσα ενημέρωσαν την Αστυνομία για το περιστατικό και τον μετέφεραν στο κοντινό Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου.

Για τη ληστεία ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που ανέλαβε την προανάκριση της υπόθεσης σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος του 44χρονου δράστη. Όμως δεν έχει συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα για το σκοπό αυτό. Έως τότε ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις