Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ηλεία: Τα στοιχεία που ξεσκέπασαν τη δολοφονία του επιχειρηματία Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ηλεία: Τα στοιχεία που ξεσκέπασαν τη δολοφονία του επιχειρηματία Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ο επιχειρηματίας Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφονήθηκε στην Ηλεία και ένας στενός συγγενεής του βρίσκεται στο μικροσκόπιο για το έγκλημα στο χωριό Εφύρα…

Μια σειρά από στοιχεία «έδεσαν» τη δολοφονία του 68χρονου. Ο επιχειρηματίας Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δέχτηκε επίθεση στο σπίτι που έμενε στο χωριό Εφύρα στην Ηλεία, με τους αστυνομικούς να θεωρούν μετά από 10μηνη έρευνα, ότι έχουν λύσει τον μεγάλο γρίφο της υπόθεσης. Η υπόθεση πλέον περνάει στα χέρια της δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν την δολοφονία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέδωσαν στην εισαγγελέα μια πλήρη, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη επιστημονικά δικογραφία, με όλα εκείνα τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του μοναδικού υπόπτου, καταφέρνοντας να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο στενός συγγενής του θύματος ήταν αυτός που όπως προέκυψε από μαρτυρικές καταθέσεις, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βρέθηκε εξ‘ αρχής στον τόπο του εγκλήματος, στο διάστημα από τις 22:40 (ώρα που το θύμα ήταν ζωντανό) έως και  22:57, την ώρα που κάλεσε τις Αρχές, ειδοποιώντας πως ο 68χρονος ήταν νεκρός.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, αστυνομικοί που έτρεξαν τις έρευνες εκτιμούν πως ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που μπήκε στην οικία του θύματος, χωρίς να προκύπτει η παρουσία οποιουδήποτε άλλου ατόμου στο χώρο την στιγμή εκείνη.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως έπλυνε τη σορό που ήταν γεμάτη αίματα, καθάρισε το σπίτι ακόμα και με χλωρίνη και ακούμπησε το κεφάλι του νεκρού άνδρα πάνω σε ένα μαξιλάρι, σκεπάζοντας τον παράλληλα με μια κουβέρτα. Όλα αυτά, καθώς και το ότι στο σπίτι δεν υπήρξαν ίχνη διάρρηξης, οδήγησαν τους έμπειρους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία, αφού από το σπίτι δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Επιπλέον, τα σαράντα συνολικά τραύματα που έφερε το θύμα σε όλο του κεφάλι, εκ των οποίων, σχεδόν τα μισά ήταν σε εμφανή σημείο που έφταναν μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τα 12 εκατοστά, αλλά και η απουσία του θλώντος οργάνου, που ποτέ δεν βρέθηκε, πλην ενός κομματιού που εντοπίστηκε κολλημένο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του άτυχου συνταξιούχου, απέκλεισαν, σχεδόν άμεσα, το ενδεχόμενο αυτοχειρίας. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική έκθεση και από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Η δολοφονία του επιχειρηματία

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος είχε βρεθεί νεκρός το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου από έναν εκ των αδελφών του στο σπίτι όπου έμενε, στο χωριό Εφύρα, φέροντας 40 χτυπήματα στο κεφάλι, από τα οποία τουλάχιστον τα μισά του προκάλεσαν βαθιά τραύματα που απέβησαν μοιραία για τη ζωή του.

Οι Αρχές που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος συνέλεξαν στοιχεία, ωστόσο τα δύο βασικά «αγκάθια» ήταν η απουσία αποτυπωμάτων από το σπίτι αλλά και αδυναμία εύρεσης του φονικού όπλου που χρησιμοποίησε ο δράστης για να στερήσει τη ζωή του άτυχου συνταξιούχου το οποίο θυμίζουμε ότι πιθανότατα ήταν κάποιο ξύλινο αντικείμενο.

Από την επόμενη μέρα της δολοφονίας, ξεκίνησε ένα μεγάλος γύρος καταθέσεων ατόμων από το στενό του θύματος, οι οποίες βοήθησαν την Αστυνομία να στρέψει την προσοχή της σε υπόπτους, ωστόσο αποδείξεις δεν υπήρχαν και τα στοιχεία δεν κρίθηκαν αδιάσειστα προκειμένου να γίνουν συλλήψεις.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: «Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπού άνδρα, που είχε διαπραχθεί στις 19-9-2022, σε περιοχή της Ηλείας.

Από την έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 19-9-2022, αργά το βράδυ, σε περιοχή της Ηλείας, ο 68χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην οικία του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι του και στα χέρια του.

Κατά την διενέργεια αυτοψίας, στον τόπο του εγκλήματος, δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, έρευνας ή αναστάτωσης της οικίας του θύματος, ενώ από την Ιατροδικαστική Έκθεση Νεκροψίας Νεκροτομίας, διαπιστώθηκε ότι έφερε στην περιοχή της κεφαλής πολλαπλές κακώσεις και στα χέρια του τραύματα άμυνας.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί, αφού αξιοποίησαν τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αλλά και από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και ειδικών ανακριτικών τεχνικών, διακρίβωσαν τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας του 68χρονου, από τον κατηγορούμενο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις