Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ηλεία: Τελείωσε το πετρέλαιο και παγώνουν γιατροί και ασθενείς – Η εικόνα στο κέντρο υγείας Ανδρίτσαινας [pic]

ΦΩΤΟ από patrisnews.com
ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Μικροί και μεγάλοι εξετάζονται σε συνθήκες απαγορευτικές. Το πετρέλαιο τελείωσε πριν από 8 μέρες και οι δεξαμενές παραμένουν άδειες…

«Ήρθε ηλικιωμένος ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού και δεκατική πυρετική κίνηση και δεν μπορούσα να βάλω το ακουστικό να τον ακούσω, γιατί από το κρύο αδυνατούσε να σηκώσει την μπλούζα του». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας ο διευθυντής και επιστημονικός υπεύθυνος Διονύσης Χρυσάφης. Το πετρέλαιο έχει τελειώσει εδώ και 8 ημέρες και το κτίριο είναι «παγωμένο», με συνέπεια οι γιατροί να προσπαθούν να εξετάσουν με απαγορευτική θερμοκρασία ασθενείς που κατά κύριο λόγο ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και τα βρέφη.

«Προσπάθησα έστω να μετρήσω το οξυγόνο στον ασθενή, αλλά για να δουλέψει το οξύμετρο, πρέπει το δάχτυλο να είναι ζεστό. Δεν μπορούσα ούτε αυτό να κάνω. Δεν μπορούμε να κάνουμε ιατρική έτσι», τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ.Χρυσάφης, ζητώντας από τους αρμόδιους να λυθεί το θέμα της προμήθειας του πετρελαίου το συντομότερο δυνατόν, για να μην κινδυνεύσει η υγεία των κατοίκων.

Γύρω στις 10 το πρωί, ένα βρέφος μόλις δύο μηνών εξεταζόταν από τον παιδίατρο του Κέντρου Υγείας υπό ακατάλληλες συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία μόλις είχε αγγίξει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Μίλτος Γεωργακόπουλος, δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης το Κέντρο Υγείας και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Εκτός αυτού, οι γιατροί δύσκολα κάνουν εφημερίες τις βραδινές ώρες γιατί είναι πολύ το κρύο, ελπίζουμε να λυθεί σύντομα το πρόβλημα».

Πηγή: patrisnews.com

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε