Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ηλεία: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά – Στον εισαγγελέα ο 46χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό!

Ηλεία: Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά – Στον εισαγγελέα ο 46χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό!

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς στην περιοχή της Φρίξας στην Ηλεία, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να προλάβουν αναζωπυρώσεις.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, 76 πυροσβέστες με 36 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 άτομα βρίσκονταν στο σημείο, ενώ θα εξακολουθούν να επιχειρούν και σήμερα, μέχρι να γίνει πλήρης κατάσβεση.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ένας 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, φέρεται ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο 46χρονος συνελήφθη χθες από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση στη Φρίξα.

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο αντιπερειφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αυτά θα τα βρει η έρευνα της Πυροσβεστικής», για να σημειώσει: «είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους». ‘Αλλωστε, όπως τόνισε, «χθες στην Ηλεία εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές».

πό την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ το έργο της κατάσβεσης βοήθησε και μία μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί». Σχετικά με την αποτίμηση του μεγέθους των ζημιών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιόδεντρα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις