Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιωάννινα: Στη φυλακή 45χρονος για ασέλγεια σε ανήλικες – Τι υποστήριξε

Ιωάννινα: Στη φυλακή 45χρονος για ασέλγεια σε ανήλικες – Τι υποστήριξε

Ο 45χρονος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη. Δικαιωμένες δηλώνουν οι οικογένειες των θυμάτων.

Εκδικάστηκε σήμερα στο  Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων ύστερα από δύο αναβολές η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν Αύγουστος του 2012 όταν ένας 45χρονος άνδρας κάλεσε σε προσωπικό του χώρο δελεάζοντας με καραμέλες δύο συγγενικά του ανήλικα κορίτσια και προέβη σε ασελγείς εις βάρος τους πράξεις

Τρία χρόνια μετά το περιστατικό ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς ωστόσο να μπει φυλακή αφού το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Μέλη της οικογένειας και συγγενικά πρόσωπα του κατηγορουμένου μίλησαν σήμερα στην δικαστική αίθουσα με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο αποδίδοντας τις κατηγορίες εις βάρος του στο συναίσθημα της ζήλιας, που κατά την κρίση τους, ένιωθαν οι οικογένειες των δύο ανήλικων κοριτσιών καθώς ήταν κατώτερες οικονομικά και θέλησαν με  αυτόν τον τρόπο να προκαλέσουν διχασμό και ρήξη στην οικογενειακή γαλήνη του κατηγορουμένου, ισχυριζόμενες  γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Καμία συγγνώμη, αρνήθηκε τις κατηγορίες

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο στις οικογένειες των δύο παιδιών που περίμεναν έστω και τώρα να ακούσουν  μια συγνώμη από τα χείλη του κατηγορουμένου που δεν ειπώθηκε ωστόσο ποτέ.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν έχει δημιουργήσει ποτέ του πρόβλημα στις πυκνές συναναστροφές του στο επαγγελματικό του περιβάλλον με τον κόσμο και με παιδιά, υπογραμμίζοντας πως είναι και ο ίδιος οικογενειάρχης και καλός άνθρωπος.

“Τα παιδιά τα αγαπούσα, όλα όσα μου καταλογίζουν ανήκουν στη σφαίρα της μυθοπλασίας ενός παιδικού μυαλού ” σημείωσε αρνούμενος κάθε κατηγορία.

Δικαίωση για τις οικογένειες

Η μητέρα ενός εκ των δύο κοριτσιών μιλώντας στην κάμερα του epirus-tv-news  εξέφρασε τη χαρά και την ανακούφιση που ένοιωσε η ίδια και η οικογένειά της σήμερα μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

“Ήταν πολύ δύσκολα τα χρόνια  που περάσαμε μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μέρα. Επιτέλους δικαιώθηκα. Εύχομαι αυτά τα περιστατικά να μην συμβούν σε καμία  άλλη  οικογένεια ” σημείωσε μεταξύ άλλων η μητέρα.

“Σήμερα το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα έναν άνθρωπο που ασέλγησε σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών και δυστυχώς κυκλοφορούσε  για κάποια χρόνια ελεύθερος. Η ποινή που επέβαλε η Έδρα, είναι 10 χρόνια για την κάθε ξεχωριστή πράξη (13 έτη σε συγχώνευση χωρίς αναστολή) αποτελεί την ελάχιστη ηθική δικαίωση για τις δύο οικογένειες” σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας  κ. Νίκος Γκόντας υπογραμμίζοντας πως για τέτοιες απεχθείς εγκληματικές πράξεις το πρόσωπο του δράστη θα πρέπει να γνωστοποιείται ώστε να διαφυλαχθούν άλλα ανήλικα παιδιά και πολίτες”.

πηγή: epirus-tv-news

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις