Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Κέρκυρα: Εκκενώθηκε το χωριό Ραχτάδες

Φωτιά στην Κέρκυρα: Εκκενώθηκε το χωριό Ραχτάδες
ΦΩΤΟ από το corfutvnews

Εντολή για εκκένωση δόθηκε προληπτικά στους κατοίκους του χωριού Ραχτάδων οι οποίοι έχουν ήδη απομακρυνθεί είτε με τα αυτοκίνητα τους είτε με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Αυτή την στιγμή στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν 16 άνδρες της Π.Υ. 8 οχήματα, 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη Πεζετέλ και 2 Καναντέρ.

Όπως δήλωσε στο Corfutvnews o Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος η κατάσταση δείχνει να ελέγχεται αυτή τη στιγμή και με την συνδρομή  των 2 πυροσβεστικών κάναντερ.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, σε δασική έκταση, βορειοδυτικά του νησιού κοντά στο χωρίο Ραχτάδες.

Πυκνοί καπνοί ζώνουν όλη την περιοχή, ενώ η φωτιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.  «Ήταν σωτηρία η άμεση επέμβαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Εσωτερικών, που την καλέσαμε και ανταποκρίθηκε αμέσως στέλνοντας τρία καναντέρ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Αντιμέτωποι με τη φωτιά βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσία του νησιού που κινητοποιήθηκε άμεσα, αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες εθελοντών.

Πηγή: corfutvnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις