Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά Ζάκυνθος: Σε ύφεση τα μέτωπα – Σε ετοιμότητα οι αρχές

Φωτιά Ζάκυνθος: Σε ύφεση τα μέτωπα – Σε ετοιμότητα οι αρχές

Ξύπνησαν μνήμες των μεγάλων πυρκαγιών στη Ζάκυνθο από τη χθεσινή φωτιά.. Ανησυχία στις τοπικές αρχές από τις δύο νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης σε δυο διαφορετικές περιοχές.

Η φωτιά, με δύο μέτωπα της σε Κοιλιωμένο και Λαγοπόδο (περιοχή Καταλούπου), με ελάχιστη ώρα διαφορά η μια από την άλλη, και κάτω από περίεργες συνθήκες, όπως όλα δείχνουν, είναι πλέον σε ύφεση, καθώς έχουν τεθεί σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο.

Με το πρώτο φώς της ημέρας ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον, άρχισε να πραγματοποιεί ρίψεις νερού για να περιοριστεί η φωτιά, κυρίως σε δύσβατες περιοχές στην πυρκαγιά στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου».

Χθες το βράδυ, έφθασαν στη Ζάκυνθο ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες, καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά, και προστέθηκαν στην τοπική δύναμη της πυροσβεστικής που ήταν στα δύο μέτωπα από χθες το μεσημέρι. Συνολικά 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 6 υδροφόρες ήταν η τοπική δύναμη.

Μάχη με τη φωτιά

Αυτό που δυσκόλεψε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας τους πυροσβέστες ήταν η κατεύθυνση των ανέμων που συνεχώς άλλαζε, αναζωπύρωνε τη φωτιά και δημιουργούσε προβλήματα. Αυτή τη στιγμή, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στα μέτωπα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας σήμερα η Ζάκυνθος, βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4), γεγονός που έχει θέση σε ετοιμότητα τις Αρχές του τόπου.

Ο Δήμος Ζακύνθου, με ανακοίνωσή του ενημερώνει, ότι στην περιοχή υπάρχει υψηλό ποσοστό επικινδυνότητας για εμφάνιση φωτιάς. Σας πλαίσια λήψης έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενημερώνει τους πολίτες της Ζακύνθου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές από αμέλεια καθώς και για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις