Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κέρκυρα: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Λευκίμμη

Κέρκυρα: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Λευκίμμη

Δύσκολες ώρες πέρασε η περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα εξαιτίας μεγάλης φωτιά που καίει στην περιοχή. Απείλησε κατοικημένες περιοχές και κάηκαν παραπήγματα κάποιων Ρομά. Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για τα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι με τη φωτιά πλέον να είναι υπό έλεγχο.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες έδωσαν  στη νότια Κέρκυρα από τη φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (27.08.2019). Την εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, προκείμενου να απομακρυνθούν από τη μεγάλη φωτιά που έκαιγε στη Νότια Κέρκυρα, έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πάνδη.

Επειδή οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τα σπίτια στα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι δόθηκε εντολή εκκένωσής τους. Μετά τις ρίψεις από καναντέρ που έσπευσαν στην περιοχή η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.  Υπάρχουν, ωστόσο, αναζωπυρώσεις ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου 70 στρέμματα.

Στο σημείο έσπευσε και η νέα αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ρόδη Κράτσα, ενώ όπως ανέφερε στο ο δήμαρχος Νότου Κώστας Λέσσης, «ήδη η φωτιά κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά που ζουν στην περιοχή».

«Πρέπει να φροντίσουμε και αυτούς τους ανθρώπους, καθώς ζουν χρόνια στην περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Λέσσης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια».

Να σημειωθεί ότι προ τεσσάρων ημερών είχαν καεί 80 στρέμματα χορτολιβαδικής γης στην ίδια περιοχή βάζοντας σε κίνδυνο τα ίδια χωριά.

Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική υπηρεσία κάνει καταμέτρηση των σημερινών καμένων στρεμμάτων, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην περιοχή οι πυροσβέστες.

Προανακριτική εξέταση για το σημερινό, αλλά και το προ ημερών συμβάν στην περιοχή, διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

 

 

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ,  corfutvnews.gr , kerkyrasimera.gr

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις