Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στη νότια Κέρκυρα – Εκκενώνονται δύο χωριά

Μεγάλη φωτιά στη νότια Κέρκυρα – Εκκενώνονται δύο χωριά

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στη νότια Κέρκυρα.
Δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δύο χωριά.
Η φωτιά βρίσκεται 100 μέτρα μακριά από τα σπίτια και είναι ανεξέλεγκτη.
Κάηκαν ήδη κάποια παραπήγματα Ρομά που ζουν στην περιοχή.
Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής,

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στη νότια Κέρκυρα με τους κατοίκους να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι και δόθηκε εντολή εκκένωσής τους.

H αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πάνδη έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, προκείμενου να απομακρυνθούν από τη μεγάλη φωτιά που απειλεί κατοικημένες περιοχές, στα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Πανδή, «στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με υδροφόρες».

Στο σημείο σπεύδει και η νέα αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ρόδη Κράτσα, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νότου Κώστας Λέσσης, «ήδη η φωτιά κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά που ζουν στην περιοχή». «Πρέπει να φροντίσουμε και αυτούς τους ανθρώπους, καθώς ζουν χρόνια στην περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Λέσσης.

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Στην κυριολεξία μάχη δίνουν ντόπιοι και πυροσβέστες καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή με τους ανέμους να είναι ισχυροί τοπικά 6 μποφόρ.

Το πρόβλημα εστιάζεται στην περιοχή Μπαστάτικα με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να έχουν ενισχυθεί. Πούλμαν ήδη κατεβαίνουν στη Λευκίμμη για να παραλάβουν κατοίκους.

Αυτή την ώρα στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους πυροσβέστες να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα συνδράμουν από αέρος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νότου, και τέσσερα καναντέρ.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πληροφορίες: corfutvnews.gr , kerkyrasimera.gr

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις