Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Συναγερμός στην Κεφαλονιά για μεγάλη φωτιά

Συναγερμός στην Κεφαλονιά για μεγάλη φωτιά
Πηγή φωτογραφίας: kefaloniapress

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση έξω από το χωριό Ζόλα, στη Κεφαλονιά. Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς τον οικισμό.

Κάτοικοι που επικοινώνησαν με το Kefaloniapress ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ανησυχία. Ωστόσο στο σημείο που μαίνεται η φωτιά στην Κεφαλονιά φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

Το ενδεχόμενο αυτό, πάντως, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης μοιάζει να απομακρύνεται.

Ο Υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος: “Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά , δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά”.

Η ένταση της φωτιάς έχει περιοριστεί, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού. Πλην όμως η ένταση του ανέμου, δημιουργεί συχνές αναζωπυρώσεις σε σημεία που φαινόταν ότι η φωτιά έχει ελεγχθεί…

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Δείτε τις εικόνες από την φωτιά στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Με πληροφορίες από: kefaloniapress.gr / inkefalonia.gr

Ιόνιο Τελευταίες ειδήσεις