Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ίος: Βίντεο ντοκουμέντο από το ξέφρενο κορονοπάρτι διασποράς – Τα κρούσματα και οι φόβοι

Ίος: Βίντεο ντοκουμέντο από το ξέφρενο κορονοπάρτι διασποράς – Τα κρούσματα και οι φόβοι

Νέα παιδιά θέλησαν να διασκεδάσουν στις διακοπές τους, αλλά ο κορονοϊός δεν συγχωρεί λάθη. Ο συνωστισμός στο beach bar είχαν σαν αποτέλεσμα να νοσήσουν ορισμένοι και να τεθούν σε καραντίνα. Άλλοι επέστρεψαν στο λιμάνι της Ραφήνας και εκεί διαγνώστηκαν θετικοί. Η Ίος σε κατάσταση συναγερμού με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να σπεύδει στο νησί…

Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στο Κυκλαδίτικο νησί, πάνω από 1.000 άτομα νεαρής ηλικίας. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έδωσαν το παρών σε πάρτι που διοργανώθηκε σε beach bar του νησιού. Στις εικόνες που παρουσίασε η εκπομπή T Live με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha, βλέπουμε εκατοντάδες άτομα χωρίς μάσκες να συνωστίζονται, με τις αποστάσεις ασφαλείας να έχουν πάει περίπατο.

Το τίμημα της διασκέδασης δεν άργησε να φανεί. Πολλά παιδιά άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικά στην Ίο. Τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του νησιού και άλλα επέστρεψαν. Μετά τον συναγερμό που σήμανε υποβλήθηκαν σε rapid test το βράδυ της Τετάρτης (07.07.2021) στο λιμάνι της Ραφήνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ περίπου 73 άτομα, επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Super Express” από την Ίο.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που -όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων. Κάποιοι μάλιστα παρουσιάζουν και συμπτώματα. Εκφράζονται φόβοι για εκτόξευση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες μέρες.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Click4more: Τουλάχιστον 14 κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο που έφτασε στη Ραφήνα από Ίο

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μεταβαίνει στην Ίο κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυξημένος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και στη Μύκονο, καθώς στη Σαντορίνη. Δείτε το βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή T Live με το κορονοπάρτι διασποράς στην Ίο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις