Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ήπειρος: 5 νεκροί και 23 τραυματίες σε τροχαία τον Σεπτέμβριο

Ήπειρος: 5 νεκροί και 23 τραυματίες σε τροχαία τον Σεπτέμβριο

Τα τροχαία δυστυχήματα άφησαν πίσω νεκρούς και τραυματίες. Η Ήπειρος βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις περιοχές που σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα…

Μάστιγα τα τροχαία σε ολόκληρη τη χώρα, με δεκάδες ζωές να χάνονται κάθε χρόνο στους δρόμους. Η Ήπειρος βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο Σεπτέμβριος ήταν ο πιο «μαύρος» μήνας με 5 νεκρούς και συνολικά 23 τραυματίες. Τα λάθη των οδηγών σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες των δρόμων, φαίνεται πως παίζουν καθοριστικό ρόλο στα όσα συμβαίνουν.

Ο Σεπτέμβριος που διανύσαμε αναδεικνύεται ως ένας από τους χειρότερους μήνες σε τροχαία δυστυχήματα καθώς πέντε συνολικά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της Ηπείρου, ενώ σημειώθηκαν δέκα ακόμη τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς.

Τον αντίστοιχο μήνα του 2022 δεν είχε καταγραφεί κανένα θανατηφόρο τροχαίο. Από τα ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των τεσσάρων νομών καταγράφηκαν συνολικά 23 τραυματίες, έναντι 12 το 2022.

Από τους τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν συνολικά 5.710 παραβάσεις.

Οι 1.369 παραβάσεις αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, οι 282 σε μη χρήση κράνους, οι 260 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας και οι 101 σε χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις