Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ήπειρος: Νεκρός ο Μάριαν Κόλα – Αγωνία για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε – ”Η μητέρα των μαχών” με τους Αλβανούς δραπέτες!

ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ.

– Οι δραπέτες σήκωσαν τα καλάσνικοφ και ακολούθησε άγρια μάχη με τους αστυνομικούς στην Ήπειρο
– Ο Μάριαν Κόλα έπεσε νεκρός στο σημείο και ο Ιλίρ Κούπα πρόλαβε να διαφύγει, πιθανότατα τραυματισμένος
– Ένας άντρας των ΕΚΑΜ φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εγχείρηση
– Διαβάστε πώς τους εντόπισαν οι αστυνομικοί και τι βρέθηκε πάνω στον νεκρό επικεφαλής των δραπετών
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.

O Μάριαν Κόλα και ο Ιλίρ Κούπα, έπεσαν σε ενέδρα της ΕΚΑΜ δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών. Απο τα πυρά των αστυνομικών έπεσε νεκρός, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο επικεφαλής των δραπετών Μαριάν Κόλα ενώ ο 27χρονος Ιλιρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει στο δάσος και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Το σημείο που έγινε οι συμπλοκή με τους δύο Αλβανούς δραπέτες

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα ενώ αυτή την ώρα μεταφέρεται στην Αθήνα προκειμένου να χειρουργηθεί. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη συμπλοκή είναι άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη.

Οι δραπέτες κρύβονταν σε σπίτι της περιοχής

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο δραπέτες ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.
Ο επικεφαλής των δραπετών Μάριαν Κόλα που σκοτώθηκε - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 04.00 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία. Όταν οι δραπέτες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, σήκωσαν τα Καλάσνικοφ και για λίγα δευτερόλεπτα οι σφαίρες έπεφταν ”βροχή”.

Γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα

Ο Μάριαν Κόλα έπεσε νεκρός, ενώ ο Ιλίρ Κούπα που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία, πρόλαβε να διαφύγει πιθανότατα τραυματισμένος. Πρόκειται για τον επιστήθιο φίλο του Κόλα, που από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί του…
Ο Ιλίρ Κούπα που κατάφερε να διαφύγει - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ο νεκρός κακοποιός βρίσκεται ακόμα στο σημείο της εμπλοκής με τους αστυνομικούς ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει ο καθηγητης Ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Δραπέτης των Τρικάλων πίσω από διάρρηξη στο σπίτι της κόρης του Μπερίσα!

Ήπειρος: ”Οι δραπέτες μπαινοβγαίνουν στην Αλβανία” – Τι αποκαλύπτει ο θείος του Μάριαν Κόλα!

Ήπειρος: Αποκάλυψη για τους Αλβανους δραπέτες – Σταμάτησαν και έβαλαν βενζίνη!

Βρέθηκε κι άλλο αυτοκίνητο που είχαν κλέψει οι δραπέτες – Άφαντοι οι ίδιοι

Άφαντοι οι δραπέτες παρά τα μπλόκα – Έχουν διαφύγει στην Αλβανία;

“Πάρτε τον Ριζάι στον Κορυδαλλό”

“Άνοιξε η γη και κατάπιε” τους δραπέτες! – Μπλόκα της αστυνομίας στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Οι αδίστακτοι δραπέτες σχεδίαζαν την απόδραση του επικίνδυνου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι! – Βρίσκονται μία ανάσα από τα σύνορα

Μία ανάσα από τα σύνορα οι αδίστακτοι δραπέτες – 8 επίλεκτες ομάδες με θερμικές κάμερες τους ψάχνουν μέσα σε φυτείες καλαμποκιού

Μπλόκα από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο για τους επικίνδυνους δραπέτες! – Τι λένε οι άνθρωποι που τους είδαν! ΒΙΝΤΕΟ

Ήπειρος: ”Πόλεμος” στον Αχέροντα για τους Αλβανούς δραπέτες – Άγνωστες πτυχές της τελευταίας μάχης – Πυροβολούσε με καλάσνικοφ ο Μάριαν Κόλα!

Ήπειρος: Έτσι έγινε η νέα μάχη με τους Αλβανούς δραπέτες – Σκηνικό πολέμου στον ποταμό Αχέροντα – Τι βρήκε και τι φοβάται η αστυνομία…

Δυτική Ελλάδα: Στα ίχνη των Αλβανών δραπετών – Θέμα τιμής η σύλληψη του Κόλα!

Αιτωλοακαρνανία: Άγριο κυνήγι για τους 4 Αλβανούς δραπέτες – Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νεκρών – Ποιος ήταν ο θείος του δραπέτη που σκοτώθηκε!

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι δύο δραπέτες που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε