Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ήπειρος: Πρεμιέρα και για τα σχολεία με πέντε μαθητές – «Είναι δύσκολα αλλά είναι μέρα γιορτής»

Ήπειρος: Πρεμιέρα και για τα σχολεία με πέντε μαθητές – «Είναι δύσκολα αλλά είναι μέρα γιορτής»

Με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εν μέσω πανδημίας, το κουδούνι σήμερα στην Ήπειρο, χτύπησε για 406 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία καθώς και για 150 Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σε ορισμένα χωριά κυρίως ορεινά, τα σχολεία άνοιξαν για μαθητές που ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους 5, όπως στο Μεσόπυργο και το Κάτω Αθαμάνιο Άρτας, στο Σούλι, στα Πράμαντα και Σαγιάδα Θεσπρωτίας.

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι ημέρα γιορτής για την εκπαίδευση», σημειώνει ο περιφερειακός Δ/ντης Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης, ο οποίος καλωσόρισε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ ευχήθηκε μια σχολική χρονιά γεμάτη αισιοδοξία και πρόοδο.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο κ. Καμπουράκης, τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη τα σχολεία να λειτουργήσουν και έκανε έκκληση να εμβολιαστούν και οι τελευταίοι εκπαιδευτικοί και όλοι οι μαθητές άνω των 12 ετών.

Στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στην πόλη των Ιωαννίνων, τον Αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ενώ παρέστη ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Τις ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έδωσε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις