Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιωάννινα: Της πήρε 7.000 ευρώ και έγινε “καπνός”!

Ιωάννινα: Της πήρε 7.000 ευρώ και έγινε “καπνός”!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Παρά τη συνεχή ενημέρωση των πολιτών από την Αστυνομία, οι περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους τείνουν να πάρουν μορφή μάστιγας…

Τελευταία περίπτωση ήταν η εξαπάτηση 76χρονης στα Ιωάννινα που έγινε χθες.

Συγκεκριμένα ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  εξιχνιάστηκε  η υπόθεση απάτης σε βάρος  της ηλικιωμένης γυναίκας, που έγινε χθες 20 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα, ενώ για  το περιστατικό ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Έλληνες, ηλικίας 35 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων, οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, προσέγγισαν την 76χρονη και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ασφαλιστικής εταιρείας, κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, με το πρόσχημα επιστροφής αναδρομικών χρημάτων συγγενικού της προσώπου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Απατεώνας και στην Άρτα

Παράλληλα μια ακόμη υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης , που έγινε προχθές (19-12-2018) το μεσημέρι, εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.
Για  αυτή την υπόθεση κατηγορείται  ένας 35χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ο 35χρονος φέρεται να προσέγγισε στην πόλη της Άρτας την 82χρονη και προσποιούμενος γνωστό οικείου της προσώπου, κατάφερε να την ξεγελάσει  και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, με το πρόσχημα επιστροφής αναδρομικών χρημάτων από την εργασία του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση κάνει το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πηγή: epirus-tv-news

 

 

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις