Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέτσοβο: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των ορειβατών που είχαν εγκλωβιστεί

Μέτσοβο: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των ορειβατών που είχαν εγκλωβιστεί
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής (25.11.2018) από άνδρες τις 5ης ΕΜΑΚ,οι τέσσερις ορειβάτες που ήταν εγκλωβισμένοι στην περιοχή Μαυροβούνι – Φλέγκα, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, από χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, οι ορειβάτες -δυο άνδρες και δυο γυναίκες- αν και ταλαιπωρημένοι, είναι καλά στην υγεία τους. Η επιστροφή τους γίνεται από την περιοχή “Αυχένας Αρκούδας”, προκειμένου να είναι συντομότερη η πρόσβαση προς τον δρόμο δίπλα από την λίμνη πηγών Αώου και όχι από το καταφύγιο του Μαυροβουνίου ,όπου είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους.

Το βράδυ οι τέσσερις ορειβάτες είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν και συνομιλούσαν συνεχώς με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων, δηλώνοντας καλά στην υγεία τους.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ πλησίασαν κοντά στους αγνοούμενους, οι οποίοι έριξαν μια κροτίδα που είχαν μαζί τους και όλα έδειχναν πως ο εντοπισμός τους θα ήταν πλέον θέμα χρόνου. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν άμεσα, αλλά τελικά η περιπέτεια των ορειβατών είχε αίσιο τέλος.

Πηγή: epirusgate

Ήπειρος Τελευταίες ειδήσεις