Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: 20 προσαγωγές σε καταυλισμούς Ρομά! Λεία που ξεπερνά τα 40.000 ευρώ

Ηράκλειο: 20 προσαγωγές σε καταυλισμούς Ρομά! Λεία που ξεπερνά τα 40.000 ευρώ
photo αρχείου intime

Σε 20 προσαγωγές, 12 ανδρών και 8 γυναικών, προχώρησε η αστυνομία στο Ηράκλειο στο πλαίσιο επιχείρησης σε καταυλισμούς Ρομά σε περιοχές του Δήμου.

Από τους προσαχθέντες, στους πέντε σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και σε έναν από αυτούς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε σπίτια στο Ηράκλειο, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο 2019 έως και τον Δεκέμβριο 2019.

Για αυτές τις κλοπές στο Ηράκλειο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου, ο οποίος είχε αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Επίσης τέσσερις από τους προσαχθέντες (3 γυναίκες και ένας ανήλικος) διέπραξαν ακόμα δύο κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στις 8 και στις 10 Φεβρουαρίου 2020, αφαιρώντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ, για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις