Πέμπτη, 29 Φεβ.
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: 32 μετανάστες εντοπίστηκαν σε βάρκα στο Τυμπάκι

Ηράκλειο: 32 μετανάστες εντοπίστηκαν σε βάρκα στο Τυμπάκι

Μια ομάδα περίπου 30 μεταναστών κατάφεραν και έφτασαν τα ξημερώματα της Κυριακής (3.12.2023) με μια μικρή βάρκα στο Τυμπάκι του Ηρακλείου.

Πρόκειται για ομάδα 32 μεταναστών που ταξίδεψαν μέσα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα και με τη συνδρομή του Λιμενικού και αλιευτικών το σκάφος κατάφεραν να προσεγγίσουν με ασφάλεια την ακτή στη θέση «Αφραθιάς» κοντά στο Τυμπάκι Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σχεδόν όλοι από την ομάδα αυτή των μεταναστών έχουν καταγωγή από την Αίγυπτο και είναι καλά στην υγεία τους.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Λιμενεργατών Ηρακλείου για να υποβληθούν σε εξετάσεις, αλλά και για τη διαδικασία ταυτοποίησης, πριν προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι 32 έρχονται να προστεθούν στην ομάδα των 76 μεταναστών που διασώθηκαν χθες από το Λιμενικό Σώμα στην περιοχή «Τρείς Εκκλησιές» και πάλι στα νότια του Ηρακλείου. Όπως εκτιμούν αξιωματικοί του Λιμενικού και οι δύο ομάδες προέρχονται από μεγαλύτερο σκάφος το οποίο πλέει στα διεθνή ύδατα με προορισμό την Ιταλία ,με ακόμη μεγαλύτερο ανθρώπινο φορτίο μεταναστών. Εξαιτίας της μεγάλης κίνησης πλοίων νότια της Κρήτης, ο εντοπισμός του συγκεκριμένου δουλεμπορικού είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις