Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αναμένονται 450.000 τουρίστες από την κρουαζιέρα

Ηράκλειο: Αναμένονται 450.000 τουρίστες από την κρουαζιέρα

Η κρουαζιέρα αναμένεται να φέρει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες στο Ηράκλειο. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, θα σημειωθεί νέο ρεκόρ αφίξεων…

Τον πήχη ψηλά έχει βάλει το λιμάνι του Ηρακλείου ως προς τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων, αφού οι 253 προσεγγίσεις πλοίων που έγιναν το 2023 πρόκειται να φτάσουν το 2024 τις 270. Αυτό σημαίνει ότι οι 382.000 τουρίστες αναμένεται να γίνουν έως και 450.000 για τη φετινή σεζόν.

“Αν έδινα έναν τίτλο στη φετινή χρονιά, θα έλεγα Οι Γερμανοί ξανάρχονται”, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθύνων σύμβουλους του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο οποίος εξήγησε ότι η ενδυνάμωση της συνεργασίας με την TUI θα φέρει χιλιάδες Γερμανούς τουρίστες.

Την ίδια ώρα, είναι εντυπωσιακή η προσθήκη των Αμερικανών τουριστών στο ψηφιδωτό των επισκεπτών της Κρήτης, το οποίο έχει να κάνει με το γεγονός ότι το λιμάνι του Ηρακλείου είναι home port, δηλαδή έχει άμεση σύνδεση με το αεροδρόμιο και οι επιβάτες ξεκινούν την κρουαζιέρα τους από εδώ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, “αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των Αμερικανών τουριστών όταν θα είναι έτοιμο το αεροδρόμιο στο Καστέλι και θα δημιουργηθεί σύνδεση με τις ΗΠΑ, κάτι που θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε απευθείας πτήσεις και να χρησιμοποιείται το λιμάνι του Ηρακλείου ως home port”.

Το 2023 το ποσοστό των Αμερικανών τουριστών, που θεωρούνται πολύ καλοί πελάτες στις τοπικές αγορές, έφτασε το 24% ενώ για την τρέχουσα σεζόν, μέχρι τώρα, έχει φτάσει το 33%, ποσοστό που θα πέσει στα περσινά επίπεδα με την έλευση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων.

Τα αριθμητικά δεδομένα για την κρουαζιέρα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι καταιγιστικά. Πέρυσι διακινήθηκαν 31,5 εκ. τουρίστες με κρουαζιερόπλοια και φέτος αυτό το νούμερο αναμένεται να φτάσει στα 35 εκατομμύρια. Παράλληλα είναι στα σκαριά 50 καινούργια κρουαζιερόπλοια σε ναυπηγεία όλου του κόσμου, κάτι που αποδεικνύει ότι η κρουαζιέρα είναι το είδος τουρισμού που ανθίζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Η κρουαζιέρα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, προτιμάται πια από όλες τις ηλικίες και όχι μόνο από συνταξιούχους, και προσφέρει τη δυνατότητα επίσκεψης σε πολλά λιμάνια, απαλλάσσοντας τον επιβάτη από το βραχνά της εύρεσης διαμονής και τρόπου μετακίνησης. Επιπλέον, σύμφωνα και πάλι με τον κ. Παπαδάκη, έχει αποδειχτεί ότι η κρουαζιέρα λειτουργεί ως ένα “δοκιμαστικό” ταξίδι, αφού οι περισσότεροι ταξιδιώτες κρουαζιέρας, την επόμενη χρονιά επιστρέφουν στο μέρος που τους εντυπωσίασε περισσότερο, προκειμένου να κάνουν τις διακοπές τους. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις