Τοπικά Νέα

Ηράκλειο: Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο της εγκύου σε νοσοκομείο

Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες σε βάρος της γιατρού που παρακολουθούσε την άτυχη Μαρία Βουλγαρίδη, αναβλήθηκε, η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 33χρονης εγκύου, στις  27 Απριλίου του 2009 στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή στην υπόθεση, την οποία η οικογένεια της Μαρίας Βουλγαρίδη “υποδέχτηκε” με αποδοκιμασίες και φωνές, εναντίον της γυναικολόγου.

“Να υπάρξει δικαιοσύνη” και “να κάτσεις εδώ να μας ακούσεις” φώναζαν οι συγγενείς της 33χρονης απευθυνόμενοι στην μαιευτήρα – γυναικολόγο που παρακολουθούσε την άτυχη έγκυο. Η γυναικολόγος αποχώρησε από την άιθουσα κακήν κακώς, με τους οικείους της θανούσης να την ακολουθούν κατά πόδας … για να “της τα πουν”!

Η υπόθεση θα έρθει ξανά στις δικαστικές αίθουσες στις 15 Οκτωβρίου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθίσουν επτά γιατροί και δύο μαίες. Μεταξύ των κατηγορουμένων εναι ο τότε αναπληρωτής Διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου αλλά και η ιδιώτης γιατρός που παρακολουθούσε την άτυχη γυναίκα. Είναι συγκλονιστικό, με βάση το πολυσέ- λιδο κλητήριο θέσπισμα, ότι η 33χρονη γυναίκα είχε την ατυχία να διακομιστεί στο Βενιζέλειο μία νύχτα που η κλινική δεν είχε «ειδικευμένο μαιευτήρα-γυναικολόγο» και όχι μόνο.

Όπως αναφέρεται, εκτός από τους δύο ειδικευμένους μαιευτήρες, από την εφημερία απουσίαζε και τρίτος γιατρός και συγκεκριμένα ένας ακτινολόγος. Η γυναίκα πέθαινε αβοήθητη, υποφέροντας από φρικτούς πόνους, χωρίς να υποβληθεί εγκαίρως σε καισαρική τομή.

Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι η 33χρονη, η οποία ήταν νοσηλεύτρια, διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης Απριλίου με φοβερούς πόνους στο υπογάστριο και στον κόλπο της ως μαιευτικό περιστατικό.

Η άτυχη γυναίκα το 2006 είχε γεννήσει ένα αγοράκι, υποβλήθηκε όμως σε καισαρική τομή λόγω καρδιόσχημης μήτρας. Πριν τη διακομιδή της στο νοσοκομείο είχε επικοινωνήσει με την προσωπική της γιατρό, η οποία «διέγνωσε»-εκτίμησε εσφαλμένα, όπως αναφέρεται-ότι δεν αντιμετωπίζει μαιευτικό αλλά χειρουργικό πρόβλημα. Από ‘κει και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυχη γυναίκα, η οποία τελικώς κατέληξε στις 10.30 το πρωί όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Πηγη: Cretalive.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα