Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ηράκλειο: Απίστευτο αλλά έβγαλαν πάνω από 65.000 ευρώ με τηλεφωνικές απάτες – Αποκαλύψεις για τη σπείρα!

Ηράκλειο: Απίστευτο αλλά έβγαλαν πάνω από 65.000 ευρώ με τηλεφωνικές απάτες – Αποκαλύψεις για τη σπείρα!

Η αστυνομία στα άδυτα της εγκληματικής οργάνωσης που θησαύρισε. Οι ρόλοι, οι αρχηγοί και τα θύματα που έχασαν χρήματα και κοσμήματα…

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων, ένας 62χρονος Έλληνας, ως ένα από τα μέλη της οργάνωσης.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρείς αλλοδαποί ως ηγετικά στελέχη, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προκειμένου να αποσπάσουν από αυτούς διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση

Από την ενδελεχή έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, η οποία ήταν εξειδικευμένη και βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη – ανάλυση δεδομένων και στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 20.02.2019 έως και την 21.04.2019, είχαν διαπράξει 13 απάτες και 4 απόπειρες απάτης σε βάρος ισάριθμων ατόμων, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 65.670 ευρώ και κοσμήματα των οποίων η αξία δεν είναι δυνατό να προσδιορισθεί.

Συγκεκριμένα, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μεθοδολογία. Αναλυτικότερα, τηλεφωνούσαν μαζικά και σε ακαθόριστο χρόνο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε τυχαίες σταθερές και κατά περίπτωση κινητές τηλεφωνικές συνδέσεις κατοίκων της περιοχής του Ηρακλείου επικαλούμενοι την ιδιότητα του αστυνομικού.

Στη συνέχεια όταν στην τηλεφωνική γραμμή απαντούσαν ηλικιωμένα άτομα, τότε οι δράστες τους προκαλούσαν ιδιαίτερη σύγχυση και φόβο επικαλούμενοι την εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου, σε τροχαίο δυστύχημα και απαιτούσαν χρήματα. Τα εν λόγω χρηματικά ποσά ή κοσμήματα τα παραλάμβανε άλλο μέλος της οργάνωσης.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις