Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αποβολή για τον ξυλοδαρμό μαθητή στο φάσμα του αυτισμού

Ηράκλειο: Αποβολή για τον ξυλοδαρμό μαθητή στο φάσμα του αυτισμού

Ο ξυλοδαρμός ενός παιδιού από συμμαθητή του, επισκίασε τη σχολική εκδρομή δύο σχολείων στο Ηράκλειο. Άνω – κάτω η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης…

Ένα περιστατικό ξυλοδαρμού μαθητή στο φάσμα του αυτισμού από μεγαλύτερο σε ηλικία μαθητή άλλου σχολείου απασχολεί την σχολική κοινότητα στην Κρήτη και το Ηράκλειο. Ο δράστης αποβλήθηκε για δύο μέρες από το σχολείο του, με γονείς και εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους.

Το επεισόδιο ενδοσχολικής βίας διαδραματίστηκε έξω από το Ενυδρείο Κρήτης, όπου, πριν από μερικές εβδομάδες είχαν πάει εκδρομή μαθητές Γυμνασίου από δύο διαφορετικά σχολεία της περιοχής του δήμου Χερσονήσου.

Ανάμεσα σε ένα 17χρονο μαθητή και έναν άλλο μικρότερης ηλικίας που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού προκλήθηκε φραστικό επεισόδιο. Ωστόσο, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου καθώς ο 17χρονος επιτέθηκε και χτύπησε τον άλλο μαθητή, ενώ το περιστατικό έλαβε τέλος με την παρέμβαση των καθηγητών που βρίσκονταν στο σημείο.

Για τον ξυλοδαρμό του μαθητή δεν δόθηκε συνέχεια από τους γονείς του, που δεν προχώρησαν στην υποβολή μήνυσης. Ωστόσο, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Αντώνης Φουντουλάκης, από τους διδάσκοντες των δύο σχολείων ελήφθησαν όλα τα ενδεδειγμένα παιδαγωγικά μέτρα.

Ο 17χρονος τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή από το σχολείο του, στο οποίο έχει επιστρέψει, ενώ σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης χθες επισκέφθηκε τις δύο σχολικές κοινότητες και συνομίλησε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις