Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Αστυνομικοί δικαιολογούν τον συνάδελφό τους που συνελήφθη επειδή οδηγούσε ασθενοφόρο

Ηράκλειο: Αστυνομικοί δικαιολογούν τον συνάδελφό τους που συνελήφθη επειδή οδηγούσε ασθενοφόρο

Σάλος στο Ηράκλειο μετά τη σύλληψη. Ο εν ενεργεία αστυνομικός οδηγούσε έναντι αμοιβής ασθενοφόρο για να κερδίζει επιπλέον χρήματα…

Ο αστυνομικός συνελήφθη στο Ηράκλειο μετά από καταγγελίες. Όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε ασθενοφόρο και μετέφερε ασθενείς σε κλινικές. Συνάδελφοί του, τονίζουν πως δεν υπάρχει κάτι ανήθικο στα όσα έκανε. Επισημαίνουν πως η σχετική σύλληψη φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα με τους μισθούς τους. Ζητούν αυξήσεις και καλύτερα μέτρα προστασίας, για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, χωρίς να κινδυνεύουν.

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση με τη σύλληψη ενός εν ενεργεία αστυνομικού στο Ηράκλειο, ο οποίος οδηγούσε κατά παράβαση της νομοθεσίας ιδιωτικό ασθενοφόρο. «Δεν υπάρχει τίποτα ανήθικο σε αυτό» λένε οι συνάδελφοί του, που σημειώνουν εμφατικά πως οι μισθοί τους είναι τραγικοί και η δεύτερη δουλειά είναι μονόδρομος προκειμένου να επιβιώσουν αξιοπρεπώς.

Όπως τονίζουν, με φόντο και τη μάχη για τη ζωή που δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Ρέντη, η ίδια η Πολιτεία θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, καθώς δεν τους εξασφαλίζει ούτε τα αυτονόητα.

Από την άλλη, η υπόθεση του ασθενοφόρου φέρνει στο προσκήνιο και τα όσα τραγικά συμβαίνουν στον χώρο της υγείας, αφού οι ασθενείς καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη ακόμα και για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. «Όσο το κράτος δίνει το δικαίωμα, τόσο θα καταγράφονται τέτοιες καταστάσεις», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Ο 47χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο Ηράκλειο συνελήφθη την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του αυτοφώρου να οδηγεί το ασθενοφόρο, έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα έγιναν μετά από καταγγελία. Ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε την ασθενή – μια αστυνομικό υπό κάλυψη – και κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το εφημερεύον νοσοκομείο έγινε έλεγχος, με τους συναδέλφους του οδηγού να βρίσκουν στην κατοχή της συνοδού του ασθενοφόρου τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που είχε παραλάβει για τη διακομιδή της ασθενούς.

Η υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι αστυνομικοί. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι εκπρόσωποί τους, η Πολιτεία από τη μια τους ζητά να είναι στην πρώτη γραμμή και από την άλλη τους αφήνει έκθετους τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Δείτε το βίντεο του neakriti.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις