Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού εντοπίστηκε και συνελήφθη 16 χρόνια μετά

Ηράκλειο: Δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού εντοπίστηκε και συνελήφθη 16 χρόνια μετά
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο δραπέτης όχι μόνο κατάφερε να μην επιστρέψει στις φυλακές στο Ηράκλειο, αλλά όπως αποκαλύπτεται είχε ξεκινήσει μια νέα ζωή, σε χώρα της Ευρώπης…

Ληστής που είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τα χτυπήματα που έκανε, έγινε δραπέτης. Πήρε άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του. Κατάφερε μάλιστα να φύγει αρχικά από το Ηράκλειο και στη συνέχεια από την Ελλάδα. Για τον εντοπισμό του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με τον αλλοδαπό όμως να κρύβεται για χρόνια. Τελικά η τύχη τον εγκατέλειψε και πλέον παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Ο δραπέτης, την «κοπάνησε» από την φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, αλλά… επέστρεψε γιατί τον συνέλαβαν στην Ευρώπη! Ο λόγος για έναν άνδρα σχετικά νεαρής ηλικίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών, την οποία εξέτιε στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ηρακλείου.

Ο αλλοδαπός σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, είχε καταδικαστεί για ληστείες. Το 2008 είχε αιτηθεί και του είχε εγκριθεί ολιγοήμερη άδεια. Αντί όμως να επιστρέψει και να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ο αλλοδαπός δραπέτης, έπεσε στα χέρια των Αρχών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις