Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ηράκλειο: «Έλειψα μόνο για λίγες ώρες», λέει η μητέρα που άφησε μόνα τους τα παιδιά στο σπίτι

Ηράκλειο: «Έλειψα μόνο για λίγες ώρες», λέει η μητέρα που άφησε μόνα τους τα παιδιά στο σπίτι

Σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μια μητέρα άφησε για δύο ολόκληρες ημέρες τα τρία ανήλικα παιδιά μόνα τους στο σπίτι στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Από το Σεπτέμβριο τα παιδιά κυκλοφορούσαν μόνα τους στο χωριό στο Ηράκλειο και μάλιστα πήγαιναν σε καφενείο και ζητούσαν φαγητό.

Πρόκειται για δυο αγόρια και ένα κορίτσι το ένα μάλιστα να είναι παραπληγικό και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

«Τα παιδιά πηγαίναν σχολείο κανονικά και εγώ απλά τις ώρες που έλειπαν τα παιδιά σχολείο είχα έρθει στο Ηράκλειο για να καθαρίσω το καινούριο μας σπίτι. Το παραπληγικό, όπως το αποκαλούν συνεχίζει να φωνάζει», ήταν τα λόγια της μητέρας μιλώντας στην εκπομπή Tlive.

Μιλώντας για την κατάσταση του σπιτιού ανέφερε… «Εγώ όταν έφυγα δεν ήταν έτσι. Το είχα αφήσει τέλειο το σπίτι γιατί τα παιδιά ήταν στο σχολείο. Από την πρώτη μέρα που ήρθα να καθαρίσω το σπίτι και υπέγραψα το συμφωνικό πήρα μαζί μου το παιδί που ήταν ΑΜΕΑ. Τα άλλα παιδιά τα είχα στείλει σχολείο και είχα το χρονικό περιθώριο. Μόνο λίγες ώρες έμειναν μόνα τους τα παιδιά».

Κλειδί ήταν το γεγονός ότι το παραπληγικό παιδί είχε γραφτεί σε ειδικό σχολείο, αλλά δεν πήγε ποτέ. «Δεν πήγε για μεταφορικούς λόγους. Εγώ δεν οδηγώ και ο πατέρας τους δεν είχε αμάξι», είπε η μητέρα.

Εξήγησε επίσης ότι ένα από τα παιδιά της απουσίαζε πολλές φορές από το σχολείο, καθώς δεν μπορούσε να ξυπνήσει το πρωί.

Υποστηρίζει ότι άφησε μόνο για λίγες ώρες τα παιδιά μόνα τους και εκείνη την ώρα πέρασε η Κοινωνική Υπηρεσία.

Ο 11χρονος γιος ωστόσο φέρεται να έχει πει… «Ήταν πολλές οι φορές που δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι. Στο σχολείο δεν πηγαίναμε κάθε μέρα. Η μαμά δεν ξυπνούσε και έπρεπε να ταΐσω τον αδερφό μου». 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις