Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Έσπασαν τα ισόβια για τη δολοφονία του Ανδρέα Κανάκη – Θύελλα στο δικαστήριο [vid]

ΦΩΤΟ από neakriti.gr
ΦΩΤΟ από neakriti.gr

Το φονικό σημειώθηκε το Μάρτιο 2016 όταν ο Ανδρέας Κανάκης πήγε στο κτήμα του, λίγο έξω από το χωριό Μπιτζαριανό στο Καστέλι Πεδιάδος, για να ταΐσει όπως όλα δείχνουν τα σκυλιά του. Εκεί φαίνεται ότι ήρθε αντιμέτωπος με το δράστη…

Ένοχος κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 56χρονος που κάθισε στο σκαμνί κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη από το Μπιτζαριανό. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. Μια απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής που αφήνοντας αιχμές για τους ενόρκους επεσήμανε ότι κατατίθεται αίτημα στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή προκειμένου να ασκηθεί έφεση.

Αφορμή για το άγριο φονικό που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία του Καστελίου ήταν οι κτηματικές διαφορές. O 56χρονος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Του επεβλήθη συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών, εκ των οποίων θα εκτίσει τα 25.

Το φονικό σημειώθηκε το Μάρτιο 2016 όταν ο Ανδρέας Κανάκης πήγε στο κτήμα του, λίγο έξω από το χωριό Μπιτζαριανό στο Καστέλι Πεδιάδος, για να ταΐσει όπως όλα δείχνουν τα σκυλιά του. Εκεί φαίνεται ότι ήρθε αντιμέτωπος με το δράστη ο οποίος στη διάρκεια άγριου καυγά τον πυροβόλησε. Αυτόπτες μάρτυρες του άγριου φονικού, δυο συγχωριανοί τους οι οποίοι είδαν έντρομοι το δράστη να σημαδεύει στο πρόσωπο το θύμα με ένα περίστροφο.

Μέσα σε δευτερόλεπτα ο καυγάς κατέληξε σε τραγωδία. Ο 58χρονος δέχτηκε μια βολίδα κάτω από το αριστερό μάτι με πύλη εξόδου τη δεξιά πλευρά ανάμεσα στο μάγουλο και τον κρόταφο. Το πλήγμα ήταν μοιραίο για τον άτυχο κτηνοτρόφο που σωριάστηκε αιμόφυρτος στο χωματόδρομο. Αστυνομικοί και η ιατροδικαστής που πραγματοποίησαν αυτοψία βρέθηκαν μπροστά σε ένα σοκαριστικό σκηνικό.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε