Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Έτσι έγινε το έγκλημα στις Μοίρες – Ο εγγονός άνοιξε στον δολοφόνο του παππού του!

Ηράκλειο: Έτσι έγινε το έγκλημα στις Μοίρες – Ο εγγονός άνοιξε στον δολοφόνο του παππού του!
ΦΩΤΟ από ekriti.gr

Σοκάρουν οι περιγραφές για το άγριο έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου με θύμα έναν ηλικιωμένο.
Στόχος του δολοφόνου ήταν η πρώην γυναίκα του, που κρυβόταν από τον δράστη επί 6 μήνες.
“Χτυπούσε όλα τα κουδούνια και του άνοιξε ο 17χρονος εγγονός του αδικοχαμένου παππού”.
“Ξαφνικά έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί”. Τραυματίστηκε η σύζυγος του θύματος.

Σοκάρουν οι περιγραφές για το άγριο έγκλημα στις Μοίρες Ηρακλείου με θύμα έναν ηλικιωμένο άνδρα. Άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του αδικοχαμένου ηλικιωμένου μιλά στο newsit.gr και περιγράφει καρέ καρέ τον εφιάλτη: “Δεν τον ξέραμε, δεν τον είχαμε δει ποτέ ξανά. Ξέραμε ότι υπήρχε οικογενειακό πρόβλημα με την πρώην σύζυγο του, που ενοικίαζε τον επάνω όροφο του σπιτιού, αλλά δεν γνωρίζαμε ούτε ποιος είναι, ούτε και πως είναι εμφανισιακά” αναφέρει και προσθέτει:

“Η γυναίκα έχει νοικιάσει το σπίτι εδώ και πέντε με έξι μήνες στο οποίο ζει με το ανήλικο παιδί της. Όλο αυτό το διάστημα μάλιστα φαινόταν, πως το πρώην ζευγάρι δεν είχε καμία σχέση μεταξύ του, αφού ο συγκεκριμένος δεν είχε έρθει ποτέ. Η κοπέλα μάλιστα δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να μάθει εκείνος που μένει”.

Η αρχή του κακού έγινε από την στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης άρχισε να χτυπά κουδούνια και πόρτες: “Απλά την ώρα που ήρθε εκείνος, δεν ήξερε από πια πόρτα να μπει, για να πάει στο σπίτι της πρώην γυναίκας του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει να χτυπά παντού. Του άνοιξε ο 17χρονος εγγονός του αδικοχαμένου παππού, οποίος βρισκόταν στο σπίτι με τους φίλους του. Εκείνος του ζήτησε να τον οδηγήσει στο ιδιοκτήτη του σπιτιού…

Κανείς δεν γνώρισε ποιος είναι, όμως όλοι διαπίστωσαν την αγριεμένη του διάθεση. Το νεαρό παιδί είχε προαίσθημα πως κάτι κακό θα συμβεί, γι αυτό και προσπάθησε να προστατεύσει τον παππού, ώστε να μην βγει στην πόρτα να μιλήσει και από την άλλη φώναζε στους φίλους του να κλειδώσουν την πόρτα. Τότε εκείνος έβγαλε το πιστόλι και πυροβόλησε τον παππού που είχε προλάβει να βγει στην πόρτα, μπροστά στα μάτια του παιδιού” εξηγεί και συνεχίζει “Χωρίς καμία επαφή, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια κόντρα και ιδιαίτερη συνομιλία μεταξύ τους εκείνος έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στην εξιστόρηση του το άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του ηλικιωμένου, ο δράστης ήταν γνωστός στην αστυνομία για την παραβατική του συμπεριφορά: “Απότι καταλάβαμε από την ενημέρωση που είχαμε από την αστυνομία εκείνος είχε μια παραβατική συμπεριφορά εξαιτίας αλκοολισμού και μάλλον και χρήση ουσιών. Ενώ κατάγεται από μια σοβαρή οικογένεια, εκείνος φαίνεται να έχει ξεφύγει. Η αστυνομία γνώριζε για την συμπεριφορά του γιατί η γυναίκα του όσο ήταν μαζί τον είχε καταγγείλει ξανά”.

Προσπαθούσε το παιδί να γλιτώσει

Όλα τα παιδιά είναι σε κατάσταση σοκ καθώς γλίτωσαν από θαύμα. Οι σφαίρες από καθαρή τύχη χτύπησαν τους τοίχους και δεν έπεσαν πάνω τους. Στην ουσία επειδή δεν γνώριζε που έμενε η πρώην σύζυγος άρχισε να χτυπά τις πόρτες με αποτέλεσμα να παιδιά του ανοίξουν και να δουν μπροστά τους έναν άγνωστο φανερά αγριεμένο.

“Δεν τον ξέραμε δεν τον είχαμε δει ποτέ ξανά. Ξέραμε ότι υπήρχε οικογενειακό πρόβλημα με την πρώην σύζυγο του που ενοικίαζε τον επάνω όροφο του σπιτιού αλλά δεν γνωρίζαμε ούτε ποιος είναι ούτε και πως είναι εμφανισιακά”.

Από τους συνολικά δέκα πυροβολισμούς που “έριξε” ο 51χρονος, ο άτυχος ηλικιωμένος δέχτηκε μία, ενώ 2-3 σφαίρες “καρφώθηκαν” στην πόρτα γειτονικού σπιτιού. Από θαύμα σώθηκαν παιδάκια που αμέριμνα έπαιζαν ηλεκτρονικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι. Η σύζυγος του θύματος διακομίστηκε τραυματισμένη σε νοσοκομείο.

Συνελήφθη ο δράστης του φονικού

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο που διαπράχθηκε το περιστατικό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κάλυκες. Έπειτα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, 2 γεμιστήρες, 69 φυσίγγια και 2 μαχαίρια.

Συγκλονισμένος ο δήμαρχος Φαιστού

Ως έναν φιλήσυχο και καλό οικογενειάρχη περιγράφει στο newsit.gr ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκη τον αδικοχαμένο ηλικιωμένο, οποίος έπεσε νεκρός από τους αναίτιους πυροβολισμούς που δέχτηκε, από τον εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οικείας του.

“Συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός τόσο φιλήσυχου ανθρώπου. Είμαι συγκλονισμένος τόσο με το περιστατικό καθ εαυτού που συνέβη στον τόπο μας όσο και με το άδικο τέλος του συγκεκριμένου συμπατριώτη μας που είχα την τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά.

Ήταν φιλήσυχος, σωστός οικογενειάρχης ένας άνθρωπος που δεν είχε προκαλέσει και δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα.

Είμαι συγκλονισμένος γιατί ξέρεις τι είναι να έχεις νοικιάσει από τύχη ένα σπίτι σε μια γυναίκα και να έρθει ο εν διαστάσει σύζυγος της και στα καλά καθούμενα να σου αφαιρεί την ζωή. Είναι κάτι πρωτόγνωρο τραγικό και μόνο να στο σκεφτείς. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις