Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Η νοσοκόμα έσπασε τη σιωπή της για την 92χρονη που ήπιε καθαριστικό και πέθανε

Ηράκλειο: Η νοσοκόμα έσπασε τη σιωπή της για την 92χρονη που ήπιε καθαριστικό και πέθανε

Για τον θάνατο της 92χρονης, η οποία ήπιε καθαριστικό, σε γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” η νοσοκόμα, η οποία της έδωσε το μπουκαλάκι, που τελικά δεν περιείχε νερό, όπως η ίδια νόμιζε, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει. 

Η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της, στο γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, και ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της. Εκείνη της έδωσε ένα μπουκάλι σε συσκευασία νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό.

Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

«Σε εκείνη την κυρία έχουμε συγκεκριμένα μπουκαλάκια, όπως αυτά που έχουμε πει. Άνοιξα το ντουλάπι που έχουμε τα μπουκαλάκια και τα μεγάλα νερά για τους υπόλοιπους ανθρώπους, κανονικά όπως κάθε μέρα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και ξεκάθαροι. Πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω», είπε αρχικά.

Ερωτηθείσα η νοσοκόμα γιατί δεν έδωσε στην 92χρονη ένα μπουκαλάκι νερό που να είναι σφραγισμένο απάντησε: «Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει άλλες νοσηλεύτριες νερό, πριν από λίγο. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε για την συγκεκριμένη γυναίκα. Ήπιε αρκετές φορές».

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι πρόσβαση στα καθαριστικά έχουν μόνο οι καθαρίστριες, καθώς φυλάσσονται στο υπόγειο του οίκου ευγηρίας.

Σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εντός του γηροκομείου ανέφερε η νοσηλεύτρια: «Υπάρχουν κάμερες κι έχω ενημερωθεί ότι θα τις ψάξουν».

«Σίγουρα δεν το έπραξε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια»

Ο Παναγιώτης Καβούνης, δικηγόρος της νοσηλεύτριας, τόνισε μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι στα πλαίσια της εσωτερικής έρευνας που γίνεται προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος μπορεί να τοποθέτησε εκεί το μπουκάλι με το νερό.

«Σίγουρα δεν το έπραξε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια ούτε και κάποια άλλη νοσηλεύτρια γιατί υπάρχουν υψηλά στάνταρ κι αυστηροί κανόνες. Οι κάμερες πηγαίνουν αρκετές μέρες πίσω κι αποτελούν μέρος της αστυνομικής έρευνας. Εκτός από την έρευνα της αστυνομίας έχουμε θέσει και δικό μας τεχνικό, ώστε το συντομότερο δυνατό να δούμε πώς έγινε το τραγικό περιστατικό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις