Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ – Μπλακ άουτ στην Κρήτη – Σοβαρά προβλήματα!

Ηράκλειο: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ – Μπλακ άουτ στην Κρήτη – Σοβαρά προβλήματα!

Σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την Κρήτη από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Χωρίς ρεύμα περιοχές στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Λασίθι.
Πανικός σε πολυκατοικία από φωτιά που εκδηλώθηκε σε ασανσέρ με πολύ κόσμο.
Μαύρισε ο ουρανός στο Ηράκλειο. Αγώνας δρόμου από πυροσβέστες και εθελοντές.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στη μονάδα της ΔΕΗ στα Ληνοπεράματα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η έκρηξη και η φωτιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ, έχει κινητοποιήσει την πυροσβεστική υπηρεσία, την ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ και εθελοντές.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν σημειωθεί τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε άλλες πόλεις. Επηρεάστηκαν και οι άλλοι νομοί, με τα Χανιά να έχουν γενικό μπλακ άουτ μέχρι πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση περιοχών των Χανίων που είχε διακοπεί από τις 12 το μεσημέρι λόγω της  βλάβης σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Στα Χανιά το ρεύμα άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι σε περιοχές του κέντρου. Λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Χανιά γίνεται μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: Οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Δεν υπάρχουν τραυματίες

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ. Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση εργάζονται 250 άτομα.

Το κέντρο του Ηρακλείου “νέκρωσε” μετά την έκρηξη και τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Όλοι είναι στους δρόμους και αναρωτιούνται τι έχει συμβεί.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις