Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Κρητικό γλέντι για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη – Χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες εκκλησιών!

Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ικανοποίηση και χαρά για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο Ηράκλειο. Οι πρώτες αντιδράσεις στην εταιρεία Πλαστικά Κρήτης…

Η απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη κάνει από το πρωί το γύρο της χώρας. Με αισθήματα χαράς και ανακούφισης υποδέχθηκαν οι κάτοικοι, στο χωριό Καλέσσα Ηρακλείου, την είδηση της απελευθέρωσης του επιχειρηματία ύστερα από έξι μήνες ομηρείας. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση οι καμπάνες των εκκλησιών χτύπησαν χαρμόσυνα ενώ στην περιοχή ετοιμάζεται κρητικό γλέντι.

Χαρά για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε η είδηση στους εργαζόμενους στην εταιρεία Πλαστικά Κρήτης. «Η χαρά μας είναι μεγάλη» δήλωσε εργαζόμενος στην εταιρεία. Την ικανοποίηση του, για την αίσια εξέλιξη της υπόθεσης Λεμπιδάκη, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στους αξιωματικούς και στο σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που σχεδίασαν, συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία της Κρήτης τους τελευταίους μήνες ολοκληρώθηκε, αποκαθιστώντας το αίσθημα ασφάλειας των Κρητικών. Ευχόμαστε, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την εξάμηνη απαγωγή και περιπέτεια του, υγιής να επιστρέψει στην οικογένεια του και να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα».

Έρευνες για τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη

Οι πληροφορίες του newsit.gr κάνουν λόγια για μια επιχείρηση – ματ των Αστυνομικών. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ελεύθερος από τις 07:30 σήμερα το πρωί, οπότε και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στον χώρο που τον κρατούσαν οι απαγωγείς.

Οι αστυνομικοί είχαν καλή πληροφόρηση. Ήταν βέβαιοι για το σημείο. Αυτό που έπρεπε να διασφαλίσουν ήταν η υγεία του Μιχάλη Λέμπιδάκη.

Δύο «φρουροί» δίπλα στον Μιχάλη Λεμπιδάκη

Γνώριζαν ποιο είναι το κρησφύγετο των απαγωγέων στη βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου. Η μάντρα αυτοκινήτων περικυκλώθηκε από τους αστυνομικούς οι οποίοι χρησιμοποίησαν θερμικές κάμερες για να εντοπίσουν το ακριβές σημείο στο οποίο κρατούνταν το θύμα.

Ήθελαν παράλληλα να να δουν πόσοι είναι οι φρουροί του αλλά και σε ποιο σημείο βρίσκονταν.

Μάλιστα οι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει τις τελευταίες ημέρες μικροκάμερες σε κοντινούς χώρους έτσι ώστε να εντοπίσουν τόσο τις κινήσεις, όσο και τα πρόσωπα των απαγωγέων.

Μιχάλης Λεμπιδάκης Μιχάλης Λεμπιδάκης ελεύθερος Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί “έβλεπαν” τα πάντα. Γνώριζαν ότι οι δράστες είναι οπλισμένοι και έτσι επιχείρησαν μόνο όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Την ώρα της επέμβασης κοντά στον Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν δύο άτομα. Ο ιδιοκτήτης της μάνδρας αυτοκινήτων που είχε μετατραπεί σε χώρο κράτησης του επιχειρηματία και ένα ακόμη άτομο.

Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν και τους ακινητοποίησαν διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορούν να κάνουν κακό στον επιχειρηματία.

Αμέσως απομακρύνθηκε από τον χώρο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο όπου και εξετάστηκε από γιατρό της Αστυνομίας.

Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι οι απαγωγείς έχουν όλοι καταγωγή από την Κρήτη. Μάλιστα ο ένας από αυτούς φέρεται να έχει επαγγελματική σχέση με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Κάποιοι από τους απαγωγείς είναι «παλαιοί γνώριμοι» της αστυνομίας από άλλες υποθέσεις.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις