Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ξύπνησε και είδε στην είσοδο του σπιτιού του αυτές τις εικόνες που θα θυμάται για καιρό [pics]

Ηράκλειο: Ξύπνησε και είδε στην είσοδο του σπιτιού του αυτές τις εικόνες που θα θυμάται για καιρό [pics]
ΦΩΤΟ από neakriti.gr

Ο Μιχάλης Μπιχινάκης ξύπνησε και προσπαθούσε να πιστέψει στα μάτια του. Οι εικόνες από το Ηράκλειο έχουν γίνει θέμα συζήτησης στα social media…

Εγκλωβισμένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι βρέθηκε σήμερα ένας άνδρας, στην περιοχή της Φιλοθέης στο Ηράκλειο. Kάποιος αποφάσισε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, όχι μόνο στην αυλή του κ. Μιχάλη Μπινιχάκη, αλλά και μπροστά από μία εμφανή πινακίδα που αναγράφει «Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση».

Όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί, όταν ο κ. Μπινιχάκης, ξύπνησε και είδε ότι βρίσκεται, σχεδόν «εγκλωβισμένος» μέσα στο ίδιο του το σπίτι, καθώς ένας συμπολίτης μας αποφάσισε να σταθμεύσει – για ώρες – το αυτοκίνητό του, σε χώρο ιδιοκτησίας του και συγκεκριμένα στην αυλή του σπιτιού του, όπως ο ίδιος ανέφερε.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο με 88% αναπηρία – όπως σημείωσε – ο οποίος, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, διέθετε ειδική θέση στάθμευσης για ΑμεΑ με πινακίδα σήμανσης, η οποία όμως αφαιρέθηκε από αγνώστους. Όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου για την επανατοποθέτηση της πινακίδας σήμανσης, η απάντηση που δέχτηκε ήταν αρνητική.

Σήμερα, λοιπόν, και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει τοποθετήσει εκ νέου πινακίδα, η οποία αποτρέπει τους διερχόμενους οδηγούς από το να παρκάρουν μπροστά από το σπίτι του, ήρθε αντιμέτωπος με το παραπάνω περιστατικό.Ο κ. Μπινιχάκης κάλεσε άμεσα την Τροχαία Ηρακλείου και τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου και όταν άνδρες της δεύτερης Υπηρεσίας έφτασαν στο σπίτι του, τον ενημέρωσαν ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταθέσει μήνυση προς τον ιδιοκτήτη του οχήματος που έχει σταθμεύσει στην αυλή του, πράγμα το οποίο ο κ. Μπινιχάκης ανέφερε πως δεν μπορεί να πράξει, όχι μόνο λόγω του κόστους που ενέχει μία τέτοια διαδικασία, αλλά και εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι εικόνες στην είσοδο του σπιτιού στο Ηράκλειο

Η απάντηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρίνος Παττακός, Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, σε σχετικές περιπτώσεις με την προαναφερθείσα, όταν δηλαδή άγνωστος έχει σταθμεύσει το όχημά του σε ιδιωτικό χώρο που δεν του ανήκει, αυτό που μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης – με βάση το νόμο – είναι να καταθέσει μήνυση εις βάρος του.

Βέβαια, ο κ. Παττακός έθεσε επί τάπητος και το ζήτημα της μη ύπαρξης πινακίδας σήμανσης – τοποθετημένη από τον αρμόδιο φορέα του Δήμου Ηρακλείου – η οποία να ορίζει ότι η συγκεκριμένη θέση στάθμευσης ανήκει σε ΑμεΑ, αναφέροντας ότι, σε περιπτώσεις που αυτή δεν υπάρχει, τότε, δεν δημιουργείται κώλυμα στον οποιονδήποτε να παρκάρει. Και μπορεί ο νόμος, μεν, να μην «προστατεύει» όσους δεν διαθέτουν την επίσημη σήμανση, όμως ο σεβασμός στην ξένη ιδιοκτησία αποτελεί «απαράβατο κανόνα», αλλά και απόδειξη της ανθρωπιάς όλων μας.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις