Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ηράκλειο: “Θα μας σκότωνε όλους” – Η επίθεση μέσα σε βιβλιοπωλείο πριν τη δολοφονία στις Μοίρες [pics]

Ηράκλειο: “Θα μας σκότωνε όλους” – Η επίθεση μέσα σε βιβλιοπωλείο πριν τη δολοφονία στις Μοίρες [pics]
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από intime

“Αναίτια επίθεση” από τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία στις Μοίρες, αναφέρει ότι δέχτηκε πριν λίγο καιρό, μια γυναίκα που βρέθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο και μάλιστα συνομίλησε με τον γιο του θύματος…

Η κυρία Τατιάνα, που διαμένει στην Αγία Βαρβάρα, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πριν δύο μήνες μπήκα σε ένα βιβλιοπωλείο για να βγάλω μερικές φωτοτυπίες. Αυτός ο άνθρωπος άρχισε να μου μιλά άσχημα.

Με ρωτούσε “από πού είσαι” και “τι κάνεις εδώ” και μετά άρχισε να με βρίζει. Προσπάθησε μάλιστα να με δείρει μέσα στο βιβλιοπωλείο! Πήγα στο Αστυνομικό τμήμα Μοιρών. Ήθελα να κάνω μήνυση. Με είδαν που ήμουν σε άσχημη κατάσταση, νευριασμενη και μου είπαν ότι μπορώ να περάσω κάποια άλλη στιγμή – για δύο μήνες ισχύει ότι μπορώ να κάνω μήνυση. Φαινόταν πολύ επικίνδυνος.

Μου επιτέθηκε στα καλά καθούμενα. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Ήταν μεθυσμένος. Δεν είναι σωστά όλα αυτά. Σκότωσε έναν άνθρωπο. Έκανε βολτα με ένα πιστόλι”. Να σημειωθεί ότι ο γιος του θύματος, την ευχαρίστησε για την παρουσία της στα Δικαστήρια και της τόνισε: “Μην φοβάσαι τίποτα”!

Φρούριο το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προσήχθη στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, στις 10.00 το πρωί, ο 50χρονος, φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις Μοίρες.

Ο 50χρονος παρουσιάζεται ενώπιον του Ανακριτή μετά την διήμερη προθεσμία που πήρε την περασμένη Παρασκευή από τον Εισαγγελέα. Παρών στα δικαστήρια, και ο ανήλικος εγγονός του θύματος, ο οποίος είναι συγκλονισμένος από τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης. “Αν του έλεγα μία κουβέντα παραπάνω θα είχε πυροβολήσει και εμένα. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ, προσπάθησα να βοηθήσω τη γιαγιά μου που ήταν μέσα στα αίματα, την έβαλα στο σπίτι, κλείδωσα και κάλεσα το ασθενοφόρο”, είπε στους δημοσιογράφους.

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Τι λέει δικηγόρος του κατηγορούμενου για το έγκλημα

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ένας από τους δυο δικηγόρους του, ο Νικόλαος Παπαδαντωνάκης, η πηγή του κακού ήταν η εδώ και πέντε χρόνια εξάρτηση του 51χρονου από το αλκοόλ, η οποία θεωρείται και ως η βασική αιτία της απομάκρυνσης της πρώην συζύγου του και των τριών παιδιών τους, από την ζωή του. “Στο ζευγάρι συνέβαινε ότι ακριβώς συμβαίνει πάντα όταν ο ένας από τους δυο είναι αλκοολικός. Οι δυο τους ήταν πάρα πολλά χρόνια μαζί, καθώς γνωρίζονται από παιδιά. Είναι από το ίδιο χωριό, έχουν μεγαλώσει μαζί, έχουν σπουδάσει μαζί, ενώ μέχρι και πριν πέντε χρόνια, που η ζωή του 53χρονου μετατράπηκε σε εφιάλτη από το αλκοόλ, έκαναν τα πάντα μαζί σε όλα τα επίπεδα.

Μαζί έχουν και τρία παιδιά από τα οποία τα δυο σπουδάζουν, ενώ το 16χρονο ζει με την μητέρα του” εξηγεί ο Νικόλας Παπαδαντωνάκης και προσθέτει: “Έπινε πάντα αλλά ήταν κοινωνικός πότης, αυτό που πίνουμε όλοι σε
μια παρέα και τίποτα παραπάνω. Μια στιγμή όμως πριν από πέντε χρόνια ήταν αρκετή για να καταστρέψει τη ζωή την δική του και της οικογένειας του. Έτσι αρχίσανε τα προβλήματα σε οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξαιτίας του αλκοόλ καταστράφηκε εντελώς. Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο διαταράχτηκαν οι σχέσεις με την πρώην σύζυγο του. Η γυναίκα μάλιστα από κάποιο σημείο και μετά του απαγόρευε την οποιαδήποτε επαφή”.

Οι εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί από την εξάρτηση του, αλλά και οι χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειες που έκανε απεξάρτησης φαίνεται πως οδήγησαν στην οριστική ρήξη: “Η γυναίκα δεν φταίει σε τίποτα. Για αρκετό διάστημα μάλιστα σχεδόν του κρυβόταν. Εκείνος δεν ήξερε που έμενε, από πληροφορίες που του δόθηκαν ή προφανώς κάπου είδε το αυτοκίνητο της στις Μοίρες, έτσι πήγε στο σπίτι που υπέθετε γιατί δεν ήταν σίγουρος ότι έμενε εκείνη με αποτέλεσμα να γίνει ότι έγινε”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρου ο 51χρονος εξακολουθεί να μην θυμάται τίποτα από το κακό το οποίο φέρεται να διέπραξε “Ο λόγος που τον οδήγησε στην πράξη του ήταν η νοσηρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών εξαιτίας του αλκοόλ. Στο μυαλό το δικό του, όπως και σε όλα τα εξαρτημένα άτομα, συμβαίνουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Δεν ήξερε τι έγινε και τι έκανε. Δεν θυμάται τίποτα, ούτε που ήταν πριν, ούτε πως βρέθηκε στο σπίτι, τίποτα απολύτως”.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις