Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Μεγάλη επιχείρηση εξουδετέρωσης νάρκης στην παραλία Ψαρομούρα – Εντυπωσιακό βίντεο

Ηράκλειο: Μεγάλη επιχείρηση εξουδετέρωσης νάρκης στην παραλία Ψαρομούρα – Εντυπωσιακό βίντεο

«Χειρουργικές» κινήσεις, εξειδικευμένο προσωπικό και δικλείδες ασφαλείας κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσης νάρκης από τη θαλάσσια περιοχής της Ψαρομούρας Ηρακλείου Κρήτης. Εκτιμάται ότι το πυρομαχικό χρονολογείτο από την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Για την ύπαρξη της νάρκης στην παραλία της Ψαρομούρας στο Ηράκλειο Κρήτης είχε ενημερωθεί το τοπικό λιμεναρχείο και με απόφασή του αποκλείστηκαν οι δραστηριότητες στην περιοχή, προκειμένου το πυρομαχικό να απομακρυνθεί ή να καταστραφεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, για την επιχείρηση χρειάστηκε η συνδρομή κλιμακίου του Πολεμικού Ναυτικού από τα Χανιά, με πέντε δύτες και πυροτεχνουργούς και στη συνέχεια με εντολή του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, προστέθηκαν και δύο βατραχάνθρωποι.

Λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης, από στεριά και θάλασσα, έγινε νωρίτερα την Πέμπτη (10.08.2023) ελεγχόμενη έκρηξη, αφού αποκλείστηκε όλη η θαλάσσια περιοχή.

Η νάρκη που καταστράφηκε ήταν ύψους περίπου 1,5 μέτρου και πλάτους περίπου 1 μέτρου.

Μέχρι την εξουδετέρωσή της, καθημερινά υπήρχε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με διασώστες, όλο το προσωπικό του λιμεναρχείου ήταν σε επιφυλακή και τελικά, ευτυχώς, όλα κύλησαν ομαλά.

Δείτε βίντεο από την εντυπωσιακή επιχείρηση καταστροφής της νάρκης:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις