Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ο Δήμος παγώνει την κοινοποίηση προστίμων για τα αυθαίρετα

Ηράκλειο: Ο Δήμος παγώνει την κοινοποίηση προστίμων για τα αυθαίρετα

Ο δήμος Ηρακλείου, αναζητά ένα νέο μονοπάτι επίλυσης των προβλημάτων με τα αυθαίρετα στην πόλη. Τι δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Αλέξης Καλοκαιρινός…

Την απόφαση να παγώσει η κοινοποίηση προστίμων σε ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων και να ζητήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε μια τελευταία ρύθμιση τακτοποίησης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, έπειτα από συνάντηση που είχε με την αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Στέλλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη.

«Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και σκοπός μας είναι οι ιδιοκτήτες της κατηγορίας αυθαιρέτων κτισμάτων 5, όπου τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης είναι υπέρογκα, (έως και 1.000.000 ευρώ), να μπορέσουν να ενταχθούν σε ρύθμιση τακτοποίησης», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Συμπληρώνει πως «ζητάμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, μια τελευταία ευκαιρία για όλους όσοι για διάφορους λόγους, όπως ήταν η πανδημία, οι φυσικές καταστροφές, κ.α., έχασαν αυτή τη δυνατότητα. Ελπίζουμε ότι αυτό θα εισακουστεί, αλλά μέχρι να έχουμε την οριστική διαμόρφωση του τοπίου, ο Δήμος Ηρακλείου δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αποστολή προστίμων».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις