Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ο έλεγχος κατέληξε σε καταγγελία για αστυνομική βία! “Με φώναζαν Πακιστανό”

Ηράκλειο: Ο έλεγχος κατέληξε σε καταγγελία για αστυνομική βία! “Με φώναζαν Πακιστανό”

Πολλές συζητήσεις προκαλεί τις τελευταίες ώρες η καταγγελία ενός νεαρού άνδρα, για ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχο στην περιοχή της Αμμουδάρας, του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο νεαρός άνδρας, το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (18-05-2020), όταν ενώ κινούνταν με το μηχανάκι του, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο αποκαλώντας τον “Πακιστανό”.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι αστυνομικοί απρόκλητα τον χτύπησαν άσχημα τόσο στο δρόμο όσο και στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα που τον μετέφεραν. Μάλιστα επισημαίνει ότι προσπάθησαν να “φορτώσουν” κατηγορίες σε βάρος του!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι καταγγελίες του ήδη απασχολούν την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναμένεται να γίνει και ΕΔΕ για τη διερεύνηση του περιστατικού. Ο νεαρός οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα με τις κατηγορίες της εξύβρισης, παράβασης του νόμου περί όπλων και του ΚΟΚ. Η εισαγγελέας φέρεται να τον ενημέρωσε ότι αν θέλει μπορεί να υποβάλλει μήνυση και να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Από την άλλη πλευρά, οι αστυνομικοί που καταγγέλλονται αρνούνται τα όσα τους αποδίδει ο άνδρας και υποστηρίζουν πως ο έλεγχος έγινε σε κεντρικό σημείο και παρουσία αρκετού κόσμου, ενώ κάνουν λόγο και για κάμερες ασφαλείας από παρακείμενα καταστήματα, από τις οποίες θα αναζητηθεί σχετικό οπτικό υλικό. Μάλιστα δηλώνουν “σοκαρισμένοι” και αναφέρουν πως θα κινηθούν νομικά εναντίον του για τα όσα τους καταλογίζει.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις