Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Οι διαρρήκτες κατηγορούνται και για αποπλάνηση ανηλίκων – Νέα στοιχεία για τη δράση τους!

Ηράκλειο: Οι διαρρήκτες κατηγορούνται και για αποπλάνηση ανηλίκων – Νέα στοιχεία για τη δράση τους!

Είχαν γίνει φόβος και τρόμος στο Ηράκλειο. Οι διαρρήκτες κατηγορούνται επίσης και για αποπλάνηση ανηλίκων καθώς βρέθηκαν με μία 14χρονη και μία 16χρονη, για τις οποίες είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τις οικογένειες τους…

Συνολικά 26 κλοπές και διαρρήξεις είχαν διαπράξει από τα μέσα του περασμένου Φλεβάρη οι δύο Αλβανοί, τη δράση των οποίων σταμάτησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Χαρακτηριστικό της αδίστακτης δράσης των δύο νεαρών, είναι το γεγονός ότι δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να εισβάλλουν μέσα σε σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους κοιμόντουσαν.

Οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνται επίσης και για αποπλάνηση ανηλίκων καθώς βρέθηκαν με μία 14χρονη και μία 16χρονη, για τις οποίες είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τις οικογένειες τους. Σημειώνεται επίσης ότι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο αλλοδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 16.02.2018 έως και την 20.04.2018, είχαν διαπράξει 26 κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet, κινητά τηλέφωνα), προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα (εργαλεία, διακόπτες οχημάτων, κ.λ.π.) συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 80.000 ευρώ και 5 λίρες .

Επιπλέον, με τους αφαιρεθέντες διακόπτες αφαίρεσαν συνολικά τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα οχήματα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις