Πέμπτη, 30 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Παρά τη συμφωνία δεν αφήνουν τα απορριμματοφόρα να βγουν για τα σκουπίδια!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Λίγες μόνο ώρες διήρκεσε η επιχείρηση αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους του Ηρακλείου, μετά την απόφαση, που πάρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, για την άρση του αποκλεισμού του αμαξοστασίου του δήμου Ηρακλείου από τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Αν και οι μόνιμοι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου έπιασαν δουλειά, για να προχωρήσει η αποκομιδή τα ξημερώματα, υπήρξε αρνητική εξέλιξη καθώς συμβασιούχοι του δήμου απέκλεισαν εκ νέου το αμαξοστάσιο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν τα απορριμματοφόρα!

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, σε δήλωσή του τόνισε: “Η απόφαση των συμβασιούχων να αποκλείσουν εκ νέου το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου και να εμποδίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα συμφωνήθηκαν την Δευτέρα 26 Ιουνίου, παρουσία δυο εισαγγελέων, του επόπτη Δημόσιας Υγείας, του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, του αντιδημάρχου Καθαριότητας, του γενικού γραμματέα του Δήμου και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου”.

Ο δήμαρχος στη δήλωση του ακόμη υπογράμμισε: “Επαναλαμβάνω, ο δήμος Ηρακλείου στάθηκε εμπράκτως και με περίσσευμα καλής θελήσεως από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συμβασιούχων και των διεκδικήσεών τους. Ωστόσο ουδεμία διεκδίκηση μπαίνει πάνω από τη δημόσια υγεία! Και ουδεμία πρόφαση για την υπαναχώρηση των συμβασιούχων σε σχέση με τη συμφωνία της Δευτέρας μπορεί να γίνει αποδεκτή, τη στιγμή που η πόλη εκπέμπει σήμα κινδύνου”.

Ακόμη πρόσθεσε πως “η κατάσταση είναι εξόχως επικίνδυνη και καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται, θα γίνεται χειρότερη κάθε ώρα που περνά”.

“Σεβόμαστε τον αγώνα των συμβασιούχων αλλά πάνω από όλα οφείλουμε να προστατέψουμε την υγεία των δημοτών και των επισκεπτών την πόλη. Καλώ τους έχοντες την ευθύνη να κινηθούν άμεσα ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και να συνεχιστεί η αποκομιδή. Και ξεκαθαρίζω ότι σε κάθε περίπτωση, το Ηράκλειο θα καθαρίσει” πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε