Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και “έφαγε” πρόστιμο 500 ευρώ! Τι είχε συμβεί…

Ηράκλειο: Πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και “έφαγε” πρόστιμο 500 ευρώ! Τι είχε συμβεί…

Πρόστιμο 500 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν Γάλλο τουρίστα, στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου καθώς δεν είχε συμπληρώσει τη φόρμα Passenger Locator Form (PLF) στη χώρα του, με τα στοιχεία επαφής του, πριν ταξιδέψει στη χώρα μας, όπως επιβάλλεται σε όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για τον περιορισμό του κορωνοϊού, ο Γάλλος δεν έφερε μαζί του, από το αεροδρόμιο της χώρας του, τη φόρμα αυτή που είναι υποχρεωτική, για τα στοιχεία και την κατάσταση της υγείας όσων επιλέγουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας.

Όσοι ταξιδεύουν είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν 48 ώρες πριν το check in, την φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF), ενώ συμπληρώνουν και χειρόγραφα, άλλη μία φόρμα μόλις φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία όπως αυτά καθορίζονται με το συγκεκριμένο έντυπο. Επίσης συμπληρώνουν και χειρόγραφα, άλλη μία φόρμα μόλις φτάσουν στο εκάστοτε αεροδρόμιο.

H οδηγία αυτή προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις