Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ηράκλειο: Περιμένουν 50.000 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια μέχρι το τέλος του χρόνου – Το πρόγραμμα των αφίξεων!

Ηράκλειο: Περιμένουν 50.000 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια μέχρι το τέλος του χρόνου – Το πρόγραμμα των αφίξεων!

Χειμωνιάτικη ανάσα για το Ηράκλειο και την Κρήτη είναι και φέτος η κρουαζιέρα! Τις επόμενες ημέρες μέχρι και το τέλος του χρόνου θα έρθουν στο λιμάνι του Ηρακλείου σχεδόν 38.000 τουρίστες με τα κρουαζιερόπλοια…

ενώ συνολικά τους μήνες Οκτώβριο- Δεκέμβριο- Ιανουάριο οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 50.000! Έως και το τέλος του έτους αναμένονται συνολικά 38.161 τουρίστες, ενώ μέσα στον Οκτώβριο πέρασαν από την πόλη με κρουαζιερόπλοια περίπου 12.000 τουρίστες ακόμα.

Οι γενικότερες προσπάθειες που πραγματοποιούνται για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, αλλά και η έναρξη λειτουργίας του λιμανιού του Ηρακλείου ως λιμανιού βάσης (home port) φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς, με τις μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας να εντάσσουν πλέον στο καλεντάρι τους τη διενέργεια εκδρομών που έχουν ως σημείο αναφοράς την Κρήτης.

Με βάση το επίσημο πρόγραμμα κρουαζιέρας για το υπόλοιπο του 2017, μέσα στο μήνα Οκτώβριο αναμένονται ακόμα 8 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων συνολικής δυναμικότητας περίπου 15.000 επισκεπτών. Στο σύνολο τους οκτώ, είναι οι προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το Νοέμβριο του 2017 με σύνολο επιβατών 12.820 άτομα. Το πρόγραμμα της κρουαζιέρας για το 2017 κλείνει στο Ηράκλειο την παραμονή των Χριστουγέννων με άφιξη 2.550 ατόμων, ενώ συνολικά των Δεκέμβριο θα φθάσουν στην πόλη τρία κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας περίπου 8.000 επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για το λιμάνι του Ηρακλείου ως λιμάνι βάσης ήταν η TUI, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων, υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τους επισκέπτες εντός του λιμανιού. Μετά από την TUI ωστόσο ολοένα και περισσότερες εταιρίες ενδιαφέρονται για να χρησιμοποιήσουν το Ηράκλειο ως λιμάνι βάσης, γεγονός που ενισχύει σημαντικά το κομμάτι της κρουαζιέρας. Το γεγονός παράλληλα μπορεί μέσα από την κατάλληλη διαχείριση να αξιοποιηθεί και προς όφελος της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, αρκεί βέβαια να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις απ’ όλους τους συναρμόδιους και να προωθηθούν οι αναγκαίες συνέργειες και συνεργασίες.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις