Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Πέταξε στο δρόμο τις φράουλες όταν του είπαν πως το εμπόρευμα θα κατασχεθεί [pics]

ΦΩΤΟ από το neakriti.gr
ΦΩΤΟ από το neakriti.gr

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στο Ηράκλειο, όταν αμέτρητες φράουλες κατέκλυσαν δρόμο της κεντρικής αγοράς στο ύψος της Πλατείας Κορνάρου. Πλανόδιος πωλητής…

που είχε στον πάγκο του φρούτα και δη φράουλες, βγήκε εκτός εαυτού και έριξε στο δρόμο όλο το εμπόρευμα του αφήνοντας άφωνους όλους όσοι εκείνοι τη στιγμή περνούσαν από την περιοχή του «Βαλτέ Τζαμί».

Την οργή του πολύτεκνου μικροπωλητή που δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια άσκησης πλανόδιου υπαίθριου και στάσιμου μικροπωλητή, σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε η παρουσία στο σημείο ανδρών της αστυνομίας με τη συνδρομή ταυτόχρονα της δημοτικής αστυνομίας με το δεδομένο μάλιστα ότι δεν είναι επιτρεπτό από την αρχαιολογία η παρουσία πλανόδιων και στάσιμων μικροπωλητών στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο ίδιος φανερά εξοργισμένος, αναστατώθηκε και μπροστά στο ενδεχόμενο να του κατασχέσουν το εμπόρευμα του, γύρισε ανάποδα το πάγκο με τις φράουλες ενώπιον δεκάδων περαστικών που έμειναν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας αμέτρητες φράουλες να έχουν «κατακλύσει» το δρόμο.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων ενώ σύμφωνα και με τον υπεύθυνο της δημοτικής αστυνομίας και πολιτικό προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων του δήμου Ηράκλειου κ. Μαρίνο Παττακό: «Τα πρόστιμα σε αυτές τις περιπτώσεις αγγίζουν τις 2.500 χιλιάδες ευρώ και ασκείται παράλληλα ποινική δίωξη στον υπαίτιο. Παράλληλα ο συγκεκριμένος πωλητής έχει απασχολήσει και στο παρελθόν ξανά τις αρχές ενώ έχουν υπάρξει και ανάλογες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές για τη στάση του συγκεκριμένου ανθρώπου από τον σύνδεσμο οπωροπωλών Ηρακλείου.»

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε