Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Πήγαν να αρπάξουν το ”φιλέτο” με πλαστή διαθήκη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και πληθαίνουν οι περιπτώσεις διεκδίκησης περιουσιών με διαθήκες που εμφανίζονται “από το πουθενά” και τελικώς προσβάλλονται ως πλαστές…

Στον αντίποδα, οι μέχρι πρότινος κάτοχοι των διεκδικούμενων περιουσιών σπεύδουν να αντικρούσουν την γνησιότητα των διαθηκών, επιστρατεύοντας ακόμα και γραφολόγους για να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς των κατά φαντασία κληρονόμων.

Ενδεικτική όπως γράφει η εφημερίδα ‘Πατρίς’, είναι η υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις Εισαγγελικές Αρχές του Ηρακλείου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποβληθεί μηνύσεις για πλαστογραφία, ψευδορκία αλλά και απάτη στο δικαστήριο. Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και το κλίμα μεταξύ των εμπλεκόμενων οικογενειών είναι «εμπόλεμο» αφού η έκταση που έχει καταστεί «μήλον της έριδος» θεωρείται «φιλέτο», καθώς πρόκειται για πολλά στρέμματα, ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου.

Οι ιδιοκτήτες της τεράστιας έκτασης «κεραυνοβολήθηκαν» όταν ξαφνικά ενημερώθηκαν ότι έχουν ασκηθεί αγωγές για την κυριότητα των ακινήτων τους από τα μέλη άλλης οικογένειας με τα οποία ουδεμία μάλιστα συγγενική σχέση έχουν.

Για περίπου μία 20ετία οι ιδιοκτήτες γνώριζαν ότι οι εκτάσεις τους ανήκουν καθώς ήταν κληροδότημα των γονιών τους. Μάλιστα δεν είχαν την παραμικρή υποψία για τα όσα θα επακολουθούσαν αφού ποτέ δεν είχαν ενοχληθεί ή δεν τους είχε γίνει κρούση από την άλλη πλευρά σε σχέση με το ιδιοκτησιακό.

Όλα άλλαξαν πριν από περίπου δύο χρόνια οπότε και τους ήρθε «κεραμίδα» στο κεφάλι όταν εν ολίγοις πληροφορήθηκαν ότι έχουν κινηθεί δικαστικές διαδικασίες σε βάρος τους από κάποιους που ούτε καν γνώριζαν. Στην ίδια θέση με τους προαναφερόμενους βρίσκονται και άλλες οικογένειες, εκτάσεις των οποίων διεκδικούν οι ίδιοι άνθρωποι, επικαλούμενοι την ίδια διαθήκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε