Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ηράκλειο: Πήγε για ιατρική εξέταση και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο με τις κάρτες

Ηράκλειο: Πήγε για ιατρική εξέταση και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο με τις κάρτες

Η κλοπή στο Ηράκλειο σημειώθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος που έκανε ο άτυχος 48χρονος…

Λίγα μόλις λεπτά ήταν αρκετά για να κάνουν “φτερά” το κινητό τηλέφωνο και οι πιστωτικές κάρτες 48χρονου. Ελαφροχέρης και μάλιστα θρασύς, καθώς η κλοπή έγινε στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, ήταν παλιός γνώριμος της ΕΛΑΣ, όπως έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο, ο 37χρονος πρόλαβε και εξαφανίστηκε και τώρα αναζητείται.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι (10-10-2023), όταν ο 48χρονος Ηρακλειώτης πήγε στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ, προκειμένου να επισκεφθεί το παθολογικό ιατρείο. Αφηρημένος όμως, ξέχασε στο χώρο αναμονής το κινητό τηλέφωνο, στη θήκη του οποίου είχε και δύο τραπεζικές κάρτες.

Όταν 15 λεπτά αργότερα το αντιλήφθηκε ήταν αργά, καθώς το κινητό του είχε εξαφανιστεί. Δράστης, όπως αποδείχθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό που έλαβαν από τις κάμερες ασφαλείας και εξέτασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ήταν 37χρονος Έλληνας, ο οποίος, με την ίδια ταχύτητα που έδρασε κλέβοντας το κινητό, αξιοποίησε και τις κάρτες που βρήκε, πραγματοποιώντας δύο ανέπαφες συναλλαγές συνολικής αξίας 150 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 37χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές καθώς έχει σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για άλλη κλοπή, ενώ έχει απασχολήσει επίσης για ναρκωτικά και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Μέχρι αυτή την ώρα διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται από την Αστυνομία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις