Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηράκλειο: Πιλότος σήκωσε ξανά το αεροπλάνο για να μην σκοτωθεί ένας λαγός στο αεροδρόμιο

Ηράκλειο: Πιλότος σήκωσε ξανά το αεροπλάνο για να μην σκοτωθεί ένας λαγός στο αεροδρόμιο

Το αεροπλάνο βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης στο Ηράκλειο, όταν ο πιλότος παρατήρησε πως στην πίστα του αεροδρομίου, υπήρχε ένας λαγός…

Ο πιλότος έκανε ό,τι μπορούσε για να μην σκοτωθεί ο λαγός στο αεροδρόμιο. Έδωσε ύψος στο αεροπλάνο, ενώ αυτό βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και επέστρεψε αφού έκανε έναν κύκλο πάνω από την πόλη, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Μάλιστα ο κυβερνήτης της πτήσης ενημέρωσε τους επιβάτες, που για λίγο ανησύχησαν.

Ο λαγός όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και τα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, συνεχίζουν να προκαλούν συζητήσεις στην πόλη και όχι μόνο.

Μια αναπάντεχη περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες της τελευταίας πτήσης από Αθήνα – Ηράκλειο το βράδυ της 10ης Μαΐου κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» αφού την ώρα της τροχοδρόμησης ο κυβερνήτης «σήκωσε» και πάλι το αεροπλάνο ενημερώνοντας τους επιβάτες:

«Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά μόλις καταφέραμε να μη σκοτώσουμε ένα λαγό» τους είπε. Δυστυχώς ο λαγός στο τέλος έχασε τη ζωή του καθώς παρασύρθηκε και χτύπησε σε αυτοκίνητο που προσπαθούσε να τον διώξει από την πίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, κατά την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους ένας λαγός εμφανίστηκε στο διάδρομο. Ο πιλότος προκειμένου να μην τον σκοτώσει επέλεξε να σηκώσει ξανά το αεροσκάφος.

Υπήρξε σχετική αναστάτωση στην καμπίνα αλλά ο λόγος που έμαθαν οι επιβάτες ότι συνέβη αυτό μάλλον τους προκάλεσε ευθυμία ύστερα από κάποια δευτερόλεπτα που είχαν υποστεί σοκ.

Ο κυβερνήτης χρειάστηκε να κάνει άλλον έναν γύρο πάνω από το Ηράκλειο πριν από την τελική τροχοδρόμηση προκειμένου να απομακρύνουν τα επίγεια συνεργεία τον λαγό που είχε ήδη σκοτωθεί από το όχημα που κινείται εντός αεροδρομίο για την ασφάλεια των πτήσεων.

Η προσγείωση ήταν απόλυτα ομαλή και ασφαλής ωστόσο το θέμα συζητείται σε ολόκληρο το Ηράκλειο και όχι μόνο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις