Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και 6 μηνών στον 55χρονο για εμπρησμό στο χωράφι συγγενή του

Kαταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και 6 μηνών o 55χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης (09.08.2022) αφού έβαλε φωτιά σε οικόπεδο συγγενή του, στον Καρτερό στο Ηράκλειο.

Ο άνδρας από το Ηράκλειο που έβαλε τη φωτιά, σύμφωνα με το Cretalive, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για εμπρησμό από πρόθεση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και 6 μηνών. Η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τρεις όμως όρους. 
Αρχικά, την καταβολή, μέχρι την Παρασκευή, χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ, την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αλλά και να μην πλησιάζει το συγγενικό του πρόσωπο, με το οποίο καυγάδισε πριν βάλει φωτιά στο οικόπεδο του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Χθες το βράδυ ο δράστης είχε έναν καυγά με συγγενή του για προσωπικές διαφορές. Ο ίδιος τα ξημερώματα πήγε στον Καρτερό όπου διατηρούσε ένα οικόπεδο μαζί με τον συγγενή του και του έβαλε φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στη συνέχεια οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και πρόκληση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο δικαστήριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις