Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σε καταστολή ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος! Αγωνία για την πιο κρίσιμη μέρα

Ηράκλειο: Σε καταστολή ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος! Αγωνία για την πιο κρίσιμη μέρα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, που παραμένει στην εντατική του πΑΓΝΗ. Πως διαπιστώθηκε το πρόβλημα υγείας του, στην Κρήτη

Θετική ενέργεια στέλνει σύσσωμη η κοινωνία της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με αναπνευστική δυσλειτουργία. Από τα ΤΕΠ κρίθηκε επιβεβλημένο να εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ενώ το τεστ κορoνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε “βγήκε” αρνητικό.

Το πρόβλημα στην υγεία του Σεβασμιότατου διαπίστωσε ο διάκονος περίπου στις 07.00 χθες το πρωί (27-09-2020), όταν αντιλήφθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετώπιζε δυσκολία στην αναπνοή του. Αμέσως ενημερώθηκε ο Επίσκοπος Κνωσού ο οποίος τον επισκέφθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Click4more: Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος! Τι έδειξε το τεστ για κορονοϊό

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού, Πρόδρομος Ξενάκης ανέφερε πως η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Όπως είπε όλα του τα ζωτικά όργανα λειτουργούν καλά. Είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ενώ σήμερα οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον αφυπνίσουν για να δουν την αντίδραση του οργανισμού του. Ο επίσκοπος Κνωσού, κ. Πρόδρομος, δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη η κατάσταση της υγείας του.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

“Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος , διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου στις 9:20π.μ, με οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Αρχικά, αντιμετωπίστηκε με μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό, χωρίς όμως ανταπόκριση και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας, όπου και διασωληνώθηκε. Η αναπνευστική του διαταραχή ελέγχεται και παραμένει αιμοδυναμικά σταθερός. Το πρώτο Covid test που πραγματοποιήθηκε είναι αρνητικό”.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις